Rēzeknē piemiņas koncertā atcerēsies dziedātāju Aiju Eriņu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Svētdien, 11. martā, Latgales vēstniecībā “Gors” notiks dziedātājas un dziesmu autores Aijas Eriņas piemiņas koncerts “Atsagrīzt” jeb “Atgriezties”. Aija Eriņa pirms vairāk nekā pusgada 32 gadu vecumā pēkšņi aizgāja mūžībā.

Rēzeknē piemiņas koncertā atcerēsies dziedātāju Aiju Eriņu
00:00 / 04:52
Lejuplādēt
Piemiņas koncerta laikā tiks prezentēti divi mūzikas albumi, kuros dzirdama Aijas balss un viņas komponētās dziesmas. Albumi iznākuši jau pēc Aijas Eriņas aiziešanas mūžībā.

Dziesma “Klusē” ir no aizvadītā gada nogalē iznākušā Aijas Eriņas un Valda Metlāna kopīgā mūzikas albuma “Par martu, maiju un decembri”. Albuma kodolu veido pēdējo trīs gadu laikā kopīgi komponētās dziesmas.

Albums - tas bija viens no dziedātājas un dziesmu autores Aijas mērķiem, kas īstenojās pēc viņas pēkšņās aiziešanas mūžībā.

Aija Eriņa
Aija Eriņa

“Tas bija būtiski, jo tas bija Aijas mērķis. Albums bija iesākts jau pirms kāda gada. Pagājušā gada nogalē es šo albumu pabeidzu, izmantojot tos materiālus, kas bija - balss ierakstus, kas bija mājās demo veidā vai telefonā saglabājušies”, stāsta Aijas draugs, mūziķis Valdis Metlāns.

Aija, muzicējot kopā ar ģimeni un dziedot ansambļos, ar mūziku bija saistīta jau kopš bērnības. Piedaloties konkursā “Latvijas talants 2008” Aija saņēma galveno balvu, apmaksātu vokālo mācību kursu Anglijā. Eriņu ģimeni un tostarp arī Aiju Latvija iepazina pēc piedalīšanās šovā “Dziedošās ģimenes”. Aijai mūzika un skatuve dzīvē nozīmēja daudz..

“Viņai pat “Facebook” lapā ir ieraksts, tagad, izskatot mantojumu, atradām: “Pasaule ir mana dievišķā vieta, ja tajā mīt mūzika”,'' stāsta Aijas tētis Andris Eriņš.

Svētdien tiks prezentēti divi mūzikas albumi. Aizvadītā gada nogalē iznākušais “Par martu, maiju un decembri”, kā arī nupat izdotais Aijas Eriņas dubultalbums. Pirmais no tiem ir “Aija Eriņa. Izlase”, tajā ir gan solodziedājumi, gan dziesmas kopā ar Eriņu – Vorkaļu dziedošo saimi un koncertieraksti.

“Otrs disks tajā albumā ar nosaukumu “Nepaspēju...”, tur ir skices, demo dziedājumi. Tieši tie mani uzrunāja pat vairāk, nekā tie gatavie studijās “samiksētie”, visi sakārtotie darbi, jo te Aija bija tīri viena pati ar instrumentu vai bez instrumenta tikai ar vokālo dziedājumu,” saka Andris Eriņš.

Aija Eriņa
Aija Eriņa

Koncerta pirmajā daļā tiks rādīta izveidotā video kolāža par Aiju, video veidots no personīgajiem arhīviem, televīzijas ierakstiem, kas ļaus izsekot Aijas mūzikas un dzīves gaitām. Aijas tēvs apkopojis meitas atziņas un izveidojis no tām dziesmu, kuru koncertā izpildīs Jāņa Ivanova Rēzeknes Mūzikas vidusskolas koris. Koncertā uzstāsies arī mūziķi un mūzikas grupas, Eriņu ģimenes un Aijas draugi un domubiedri.

Aijas Eriņas mūzikas albumos un piemiņas koncertā varēs sajust daļu no Aijas, viņas skatījumu uz dzīvi, atziņām, kas ietērptas mūzika. Lai gan Aijas Eriņas nodzīvotais mūžs bija īss, tomēr atstātais mantojums ļauj joprojām būt līdzās saviem mūzikas klausītājiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti