REO - 55

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

Slavenais REO jeb Rīgas Estrādes orķestris darbību sāka 1957. gadā, un to var uzskatīt par visa mūsu estrādes žanra pionieri.

Šogad 55 gadu jubileju svin kādreiz tik slavenais REO jeb Rīgas Estrādes orķestris. Savu darbību tas sāka 1957. gadā, un to var uzskatīt par visa mūsu estrādes žanra pionieri. REO savulaik darbojušies Raimonds Pauls, Alnis Zaķis, Gunārs Freidenfelds, Margarita Vilcāne, Ojārs Grīnbergs un vēl vesela virkne pazīstamu mūziķu. Trešdien Rakstniecības un mūzikas muzejā notiks REO veikumam veltīts pasākums, kurā tā bijušie dalībnieki atcerēsies orķestra ziedu laikus. Baiba Kušķe uz sarunu aicināja koncertu programmu pieteicēju Genovevu Skangali-Šustiņu, kura 15 gadus orķestrī strādāja kā programmas pieteicēja. Viņa joprojām ir ļoti vitāla, aizrautīga un šarmanta kundze, un šīs īpašības savulaik palīdzējušas izturēt arī pamatīgo atlasi programmu pieteicēju konkursā.

 

Genovevas Skangales-Šustiņas uzdevums koncertos bija pieteikt un noraksturot dziesmas, un, braucot ārpus Latvijas, viņa parasti daļu programmas pieteica arī tās zemes valodā, kurā REO viesojās. Dažas frāzes viņa atminas vēl šodien, piemēram, kā skanēja REO uzstāšanās pieteikums kirgīzu valodā. REO bija gaidīts viesis visā bijušajā Padomju savienībā, kur mūsu mākslinieki tika ļoti mīlēti un apjūsmoti, viņu vidū Aino Bāliņa, kura izpildīja arī dažādas populāras pasaules melodijas.

Koncertturneju laikā nekad nav trūcis arī jautrības, un viens no lielākajiem tās nodrošinātājiem bijis Alnis Zaķis, kura anekdošu stāstīšana bijusi vienkārši nepārspējama. Mūziķi arī visādi savstarpēji apcēlušies, un te meitenes no puišiem nav atpalikušas.

REO jubilejas pasākumā līdzās Genovevai Skangalei-Šustiņai atmiņās dalīsies Raimonds Pauls, Margarita Vilcāne, Gunārs Freidenfelds un vēl citi, skanēs arī skaņu ieraksti un būs skatāmi kino materiāli.

Foto no laiki.lv

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti