Reinis Jaunais ar mūziķi no Nepālas publicē nosapņotu video dziesmai «Dzīles»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Reinis Jaunais nupat izdevis video dziesmai ''Dzīles'' jeb angliskajā nosaukumā – “Depths”, informēja mūziķa pārstāvji. Dziesmā dzirdami vairāki viesmākslinieki, tostarp sārodists no Nepālas Regans Avale (Regan Awale). Savukārt video tapis, Laimai Jaunajai mēģinot vizualizēt idejas, kuras reiz nosapņojusi.

Nepāliešu mūziķis Regans Avale (Regan Awale) dziesmas ierakstā spēlē sārodu. Sārods ir stīgu instruments, vizuāli nedaudz līdzīgs ģitārai, bet tam ir metāla grifs, un to spēlē kreisās rokas nagus slidinot pa stīgām, vienlaikus tās strinkšķinot ar labajā rokā turētu, bieži no kokosrieksta mizas izgatavotu mediatoru. Šim instrumentam ir 25 stīgas, no kurām lielākā daļa ir domātas tikai rezonansei. Sārods ir bieži sastopams instruments Nepālā, Indijā un citās netālu esošajās valstīs.

Regans Avale
Regans Avale

Starptautisku piegaršu dziesmai pienes arī mūziķis Ivars Štubis – Austrālijā dzimis latvietis, kurš pirms nedaudz vairāk kā gada pārvācās uz Latviju un šobrīd te arī muzicē. Ivars dziesmas ierakstā spēlē basģitāru. Dziesmā dzirdama arī čelliste Erna Daugaviete. Papildus tam dziesmas ievadā un noslēgumā dzirdamas dažas vibrafona frāzes, kuras ieskaņojis Ernests Mediņš, kurš spēlē arī ansamblī “Perpetuum Ritmico”. Savukārt audio miksējis skaņu dizainers Arvis Ahuns.

Erna Daugaviete un Reinis Jaunais
Erna Daugaviete un Reinis Jaunais

Dziesmas video veidojusi režisore Laima Jaunā, kura video ideju nosapņojusi. ''Iedomājies, ka esi pamodies nakts vidū, jo sadzirdi odu. Tu piecelies, neveiksmīgi mēģinot to noķert. Un tad vairs īsti nevari aizmigt, un pēc brīža nespēj vairs izšķirt, kas ir realitāte un kas – sapnis,” par video stāstīja Jaunā.

Dziesma ir iekļauta Reiņa Jaunā un domubiedru jaunākajā albumā ''Zeme'', kas izdots ar Valsts kultūrkapitāla fonda un AKKA/LAA autorstipendijas atbalstu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti