«Raxtu raxti» publicē «Maijas dziesmu»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Muzikālā apvienība “Raxtu raxti” Latvijas svētku lielkoncertos Ķīpsalas hallē 18. novembrī svinēs trešā studijas albuma “Man bij’ dziesmu vācelīte” klajā laišanu, bet šonedēļ klausītājus sasniedz tā priekšvēstnese – “Maijas dziesma”.

“Maijas dziesma” ir apvienības “Raxtu raxti” jauna versija par tāda paša nosaukuma Imanta Kalniņa dziesmu ar tautasdziesmas vārdiem no pazīstamās kinofilmas “Maija un Paija”. Dziesmas nosaukuma pirmā rindiņa izmantota arī gaidāmā albuma nosaukumā.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Gaidāmajā “Raxtu raxtu” albumā pavisam būs 13 jaunas un dažas arī jau dzirdētas, bet līdz šim ierakstos nepieejamas dziesmas. Ieraksta repertuāru veidos gan “Raxtu raxtu” versijas par Imanta Kalniņa kompozīcijām, gan pašu apvienības mūziķu Kārļa Auzāna un Edgara Kārkļa jaundarbi, kā arī vairākas tautasdziesmas.

Albums tiks laists klajā tieši Latvijas svētku lielkoncertu laikā 18. novembrī un būs pieejams mūzikas tirdzniecības vietās un internetā.

Likumsakarīgi - jaunā albuma dziesmas ieņems būtisku vietu svētku koncertu repertuārā, taču līdztekus skanēs arī jau labi zināmās “Raxtu raxtu” dziesmas un koncerta noslēdzošajā sadziedāšanās daļā gaidāms vērienīgs klāsts latviešu tautasdziesmu no dažādiem mūsu zemes novadiem. Koncerta īpašie viesi būs dūdu un bungu grupa “Auļi”.

Gatavojoties albuma izdošanai un Latvijas svētku lielkoncertiem, “Raxtu raxti” nesen laida klajā arī noskaņu video dziesmai “Apkal manu kumeliņu”, kuras mūzikas autors ir Juris Vaivods, bet vārdos izmantota Rūdolfa Blaumaņa dzeja.

“Man bij’dziesmu vācelīte” būs jau trešais apvienības “Raxtu raxti” skaņu ierakstu albums kolektīva piecu gadu pastāvēšanas laikā. Debijas ieraksts “Es atradu tautasdziesmu” tika izdots 2015. gadā, bet pērn tika klajā laists albums “Līgo”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti