Kultūras ziņas

Jaunas izstādes Rotko mākslas centrā

Kultūras ziņas

Pirmās īsfilmas no cikla "18 Latvijas"

"Raxtu Raxti" aicina uz sadziedāšanos

«Raxtu raxti» Latvijas svētkos aicina uz kopā dziedāšanu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Muzikālā apvienība "Raxtu raxti" ir pārliecināta, ka viņu svētku koncerts 18.novembrī būs, ja ne pats latviskākais, tad viens no tādiem. Svētkos apvienojoties ar bungu un dūdu grupu "Auļi", "Raxtu raxti" mūziķi uz sadziedāšanos aicinās arī savus skatītājus.

Šis būs "Raxtu raxti" otrais koncerts Latvijas dzimšanas dienā, turklāt - šādi koncerti jau "a priori" ierakstīti katra nākamā gada darba plānos.

"18.novembrī ir visādi pasākumi, ko kāds taisa, bet tīri tādā žanrā, kā mēs spēlējam, īsti nav. Tāpēc mēs te esam," saka muzikālās apvienības "Raxtu raxti" dalībnieks Marts Kristiāns Kalniņš.

Muzicēšana esot mākslinieku veids, kā sevī saglabāt un citiem atgādināt par latvietību. Tāds ir arī viens no koncerta uzdevumiem.

"Kas arī man pašai ir ļoti aktuāli, es domāju, ka arī daudzām citām jaunām ģimenēm - kā iemācīt to bērniem. Tas ir viens, kā tev tas ir iedots, bet kā tiem pašiem mazākajiem iemācīt, kā atrast pareizos vārdus. Tas ir ļoti svarīgi," uzsver "Raxtu raxti" dalībniece Kristīne Kārkla.

Lasot dziesmu vārdus speciālos ekrānos, 18.novembrī koncertu veidos arī paši klausītāji. "Man pašai visinteresantākā liekas sadziedāšanās daļa, kas ir grūti ieliekama notīs, un grūti arī "Auļiem" pateikt - te būs tā vai citādi, jo visas emocijas radīsies uz vietas. Ja prasīsies piedziedājumu atkārtot desmit reizes, tas būs jādara, nekas nav prognozējams, to nevar izplānot," norāda Kristīne Kārkla.

Muzikālās apvienības "Raxtu raxti" Latvijas svētku lielkoncerts notiks Rīgā, Ķīpsalas izstāžu hallē, 18.novembrī plkst. 14 un 18.

 
Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti