Rīta Panorāma

Intervija ar Visvaldi Asari

Rīta Panorāma

Intervija ar Juri Sējānu un Sandru Kiršbergu

Intervija ar muzikālās apvienības "Raxtu Raxti" dalībniekiem

«Raxtu Raxti» aicina uz Latvijas svētku lielkoncertiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Jau šīs nedēļas nogalē, 18. novembrī, muzikālā apvienība ”Raxtu Raxti” Ķīpsalas hallē sniegs divus vērienīgus Latvijas svētku lielkoncertus, līdztekus atzīmējot arī jaunā skaņu ierakstu albuma “Man bij’ dziesmu vācelīte” klajā laišanu un kolektīva piecu gadu jubileju.

Latvijas svētku lielkoncertos “Raxtu Raxti” muzicēs kopā ar dūdu un bungu grupu “Auļi”, atskaņojot gan dziesmas no jaunā albuma, kas dienasgaismu ieraudzīs tieši koncerta dienā, gan pazīstamus un populārus skaņdarbus no iepriekšējiem ierakstiem, Imanta Kalniņa kompozīcijas tautas mūzikai pietuvinātos aranžējumos, kā arī tautasdziesmas.

Koncerta noslēgumā sagaidāma vērienīga sadziedāšanās ar publiku, šoreiz, apzinoties Latvijas simtgades tuvošanos, dziesmās tiks krāšņi izdziedāti dažādi Latvijas novadi.

“Raxtu Raxtu” jaunais albums būs pieejams no koncerta dienas mūzikas tirdzniecības vietās un interenetā. Tajā būs iekļautas 13 jaunas un dažas arī jau dzirdētas, bet līdz šim ierakstos nepieejamas dziesmas.

Ieraksta repertuāru veidos gan “Raxtu Raxtu” versijas par Imanta Kalniņa kompozīcijām, gan pašu apvienības mūziķu Kārļa Auzāna un Edgara Kārkļa jaundarbi, kā arī vairākas tautasdziesmas.

“Man bij’ dziesmu vācelīte” būs jau trešais apvienības “Raxtu Raxti” skaņu ierakstu albums kolektīva piecu gadu pastāvēšanas laikā. Debijas ieraksts “Es atradu tautasdziesmu” tika izdots 2015. gadā, bet pērn tika laists klajā albums “Līgo”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti