Raimonds Pauls un Elīna Garanča koncertēs Nacionālajā teātrī

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

23. un 24. jūlijā Latvijas Nacionālajā teātrī notiks pasaulslavenā latviešu mecosoprāna Elīnas Garančas  un komponista Raimonda Paula koncerts “Ja Tevis nebūtu…”, kurš ir iecerēts kā Maestro 85. jubilejas koncerts. Koncertā piedalīsies arī kamerorķestris “Sinfonietta Rīga” ar  Normundu Šnē pie diriģenta pults un instrumentālā grupa Raimonda Macata vadībā, informēja teātra pārstāvji.

Sagaidot savu jubileju, Maestro ir uzaicinājis izcilo operdziedātāju Elīnu Garanču, veltot viņai divus dziesmu ciklus – ar Vizmas Belševicas un Ojāra Vācieša dzeju. “Tikšanās ar Elīnu Garanču ir ļoti gaidīta, tie ir kā svētki. Pirmajā daļā būs vairāku speciāli Elīnai rakstītu dziesmu pirmatskaņojumi. Izcilo latviešu dzejnieku darbus meklējām gan kopā, bet ir arī tādi, kurus jau biju nolūkojis pats, domājot par Elīnas balsi,” atklāja Raimonds Pauls.

Koncerta otrajā daļā iekļautas dziesmas no kinofilmām un teātra izrādēm ar Raimonda Paula mūziku, kam speciāli jaunus aranžējumus veidojuši komponisti Lolita Ritmane, Rihards Dubra, Jēkabs Jančevskis un Raimonds Macats.    

“Koncerta otro daļu varu nosaukt par manu sapņu piepildījumu – teātra un kino mūzika, kuru esmu sapņojusi kādreiz nodziedāt, kuru klausījos mājās, kad biju pavisam sīks skuķis, vai pie kuras, kādreiz teātrī, gaidot izrādes beigas, aizmigu mammas garderobē. Ir pienācis laiks atgriezties pie pirmsākumiem," pastāstīja Elīna Garanča. 

Pēc koncertiem Rīgā dziedātāja dosies uz Zalcburgu, kur ar ''Vīnes filharmoniķiem'' diriģenta Kristiāna Tīlemana vadībā atskaņos Mālera un Berlioza opusus. Garanča gatavo jaunas lomas – Bujonas hercogiene no operas “Adriana Lekuvrēra” un Venus no Vāgnera operas “Tanheizers”, tiek gatavota jauna dziesmu programma.

Garanča atklāj: “Man priekšā ir intensīvi desmit gadi – ir jāizdara daudz kas. Bet atkalsatikšanās ar Maestro ir kā emocionāls uzplaiksnījums, kad abiem šķita, – ir laiks atkal satikties mūzikā. Mūsu pirmais koncerts palika atmiņā ar jaukām emocijām un sajūtām. Gribas vēlreiz ko šādu piedzīvot!”

Koncerta režisors un producents ir Ojārs Rubenis, scenogrāfs Aigars Ozoliņš, gaismu mākslinieks Oskars Pauliņš, horeogrāfe Olga Žitluhina, izpildproducente Ilona Matvejeva.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti