Rīta Panorāma

Intervija ar mūziķi Ati Zviedri

Rīta Panorāma

Vācijā sāk mazu bērnu vakcināciju pret Covid-19

Ziemassvētkos. Raimonds Pauls. Daumants Kalniņš

Raimonds Pauls un Daumants Kalniņš Ziemassvētkos piedāvā jaunu koncertprogrammu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

15. decembrī mūzikas namā “Daile” gaidāma jaunas Ziemassvētku koncerta programmas pirmizrāde – komponists Raimonds Pauls, dziedātāja Daumanta Kalniņa rosināts, atvēris savu mūzikas bibliotēku un tapuši jauni dziesmu aranžējumi.

Maestro nošu bibliotēka pārsteidz ar muzikāliem atradumiem vēl no laika, kad pats komponists radījis savas pirmās estrādes melodijas. Koncertā skanēs arī Raimonda Paula muzikālie kanoni.

“Mums ir šogad Ziemassvētki tādā istabas formātā – katrs atrod kaut ko, ko ir spēlējis vai varbūt labi aizmirsis, es noslaucīšu putekļus no obojas kastes,” par jauno programmu stāsta dziedātājs Daumants Kalniņš. Tās pamatideja ir mājīgums un ģimenes kopā sanākšana. Programmā piedalās visi “savējie” – Maestro pie klavierēm, pieredzējušais Paula dziesmu aranžētājs Raimonds Macats atkal spēlē čellu, Oskars Sproģis – amizantu basģitāru, bet Artis Orubs iesvilpos arī ritmu.

Maestro Raimonds Pauls atzīst – vairs nevar izskaitīt, kura Ziemassvētku koncertprogramma viņam šī jau ir. Tās tapušas “no tiem laikiem, kad vēl oficiāli nesvinēja.” “Faktiski pirmo Ziemassvētku programmu mēs uztaisījām ar zēnu kori, tā bija pirmā programma televīzijā, to līdz šai dienai var paskatīties,” stāsta Maestro.

“Es vienmēr Maestro mūziku mēģinu sameklēt, kas mani uzrunā ar kaut ko īpašu, un šajā koncertā arī – domājot arī par šo, kā es saucu, “kamerīgo istabas muzicēšanu” – gribējās kādas dziesmas no savas bērnības,” par programmas izvēli teic Daumants Kalniņš. Tā būs svētku saruna mūzikas valodā, arī par laiku, kad Raimonds Pauls pirms 65 gadiem uz radio aiznesa savu pirmo dziesmu “Nenosūtītā vēstule”. Daumants Kalniņš stāsta: “Man arī interesē Maestro karjeras pirmsākumi, viņa pirmās kompozīcijas. Tas ir tas laiks, kad vēl Frenks Sinatra nezināja, ka dziedās “New York, New York”, tā ir tāda ēra – 1950. gadi!”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti