Kultūras ziņas

Jauno gleznotāju izstāde "Kaut kur"

Kultūras ziņas

Pasniedz Mūzikas akadēmijas Gada balvas

Darbu sāk Raimonda Paula mūzikas e-katalogs

Raimonds Pauls pārdomās saistībā ar elektronisko mūzikas katalogu nonāk līdz baklažāniem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Jau vēstīts, ka 8. janvārī darbu sāk Raimonda Paula mūzikas elektroniskais katalogs raimondspauls.lv. Tajā apkopoti ap 2200 kompozīcijām. Kataloga sastādītāja muzikoloģe Daiga Mazvērsīte atzīst – darbs pat ne tuvu nav galā, taču spēcīgs pamats Raimonda Paula daiļrades apzināšanai ir ielikts. Pats maestro gan negrasās mainīt dzīvās sajūtas pret virtuālajām un pārdomu gaitā no interneta vides nonāk līdz baklažāniem.

"Raimondspauls.lv" meklētājā atrodami vairāk nekā 2000 Raimonda Paula skaņdarbu. Daļai kompozīciju pieejamas arī notis. Interneta vietnē atrodami arī video, diskogrāfija, grāmatas. Mūzikas klausīšanās savienota ar mūzikas straumēšanas serveri "Spotify".

Pats komponists novērtē muzikoloģes Daigas Mazvērsītes un viņas komandas darbu, tomēr atzīst – virtuālajā vidē laiku pavada nelabprāt. Saņēmis dāvanā planšetdatoru sava arhīva pārlapošanai, maestro vien noteic, ka bez mazmeitas palīdzības neiztiks.

"Es zinu, ka tas ir šodien vajadzīgs, un tas viss ir skaisti, bet es tomēr esmu mūzikā un uz skatuves. Es nekad mūžā neko nemainīšu pret tām sajūtām, ko rada akustiskās klavieres, vijole, čells utt.," saka Pauls. "Man ir arī bail, ka tas pārvēršas par tādu slimību. Viņi ir tajā... viņi neko citu nezin, tāpēc mums tur dziesmu svētkos ģībst bērni. Agrāk tā nebija, kad bija vienkārši bērni. Tagad sālītu nevar ēst, saldumus nedrīkst. Ko tad tagad drīkst ēst? Baklažānus? Es viņus ciest nevaru!"

Ar līdzīgu vērienu kā Paula kungs pārdomu gaitā veiksmīgi sasaista interneta vidi ar baklažāniem, tā kataloga veidotāji centušies aptvert visus Paula daiļrades virzienus, ieskaitot estrādes mūziku visās valodās, kādās tā skanējusi, mūziku kino un teātrim, kā arī instrumentālos opusus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti