Kultūras ziņas

Zināmi visi "Purvīša balvas 2021" pretendenti

Kultūras ziņas

"Dirty Deal Teatro" "Č(v)akarēs" režisorus

Maestro Raimondam Paulam – 85

Raimonds Pauls jubileju atzīmē, muzicējot kopā ar domubiedriem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

12. janvārī maestro Raimonds Pauls svin dzimšanas dienu. Leģendārajam melodiju meistaram un virtuozajam pianistam šajā dienā aprit 85. Maestro nekad nav slēpis, ka vislabāk jūtas muzicējot, un tieši tādēļ arī dzimšanas dienas viņš svin uz skatuves.

Diemžēl pandēmijas dēļ 85. jubilejas grandiozos svinību plānus un uzstāšanos kopā ar Elīnu Garanču nācās atcelt, taču Pauls nebūtu Pauls, ja kaut ko neizdomātu. Arī šajā dzimšanas dienas vakarā Maestro būs pie klavierēm, lai kopā ar domubiedriem muzicētu koncertā bez publikas. Dzintaru koncertzālē, ievērojot visus noteiktos ierobežojumus, kopā ar Raimondu Paulu uzstāsies Latvijas Radio bigbends, vokālā grupa “Framest”, kā arī solisti Dināra Rudāne, Ance Krauze, Aleksandrs Antoņenko, Daumants Kalniņš un Intars Busulis.

Jubilejas koncertā iekļautas kompozīcijas no dažādām Raimonda Paula koncertprogrammām. Lai arī jubilejas svinībās sākotnēji bija iecerēta cita programma, Maestro atzina, ka muzicēšana kopā ar sen zināmiem un profesionāliem mūziķiem sniedz gandarījumu:

“Par daudz arī nevajag vēlēties! Man ir daudz kas laimējies – esmu saticies ar labiem māksliniekiem, izgājis ar viņiem kopā uz skatuves. Tas jau arī tas pats labākais, kas ir bijis!”

Dziedātājs Daumants Kalniņš Maestro novēlēja: “Vairāk tādu brīžu, kad viņš tik tiešām muzicē ar tiem mūziķiem un to mūziku, ko tieši viņš vēlas tai brīdī. Varbūt nedomājot tik daudz, ko no viņa sagaida. Baudīt mirkli uz skatuves!” Savukārt dziedātāja Dināra Rudāne atzina, ka nespēj iedomāties citu tādu cilvēku kā Maestro: “Šis spēks, ko viņš mums rāda, ko viņš dara un kā viņš dara, tas ir labākais iedvesmas avots, kādu var satikt. Iedvesmu rakstīt vēl, vēl vairāk mūzikas! Šis cilvēks spēj radīt mīlestību skaņās.”

Es Maestro 85. jubilejā novēlu būt tikpat mīļam, tikpat garā stipram, kāds viņš ir bijis līdz šim. Tikpat humorīgam, tikpat atbalstošam, cilvēcīgam, kāds viņš visu laiku ir bijis,” novēl dziedātājs Intars Busulis un atzīstas –

“Maestro! Jūs esat mana gara tēvs, un es pie tā arī palikšu!”

Laikā, kad sniegt publiskus koncertus liegts, iespēja satikties, lai muzicētu kaut uz neilgu brīdi, ir notikums. Arī Maestro ar nepacietību gaida tikšanos ar saviem skatītājiem.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti