Kultūras ziņas

Jūrmalas muzejs ver durvis ar jaunām izstādēm

Kultūras ziņas

Samsonam Izjumovam – 70

"Pastaiga pa Rīgu" džeza trio izpildījumā

Raimonds Pauls ieraksta džeza ciklu «Pastaiga pa Rīgu»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Laiks, kad ar klausītājiem klātienē tikties bija liegts, radoši piepildīts izvērties komponistam un pianistam Raimondam Paulam. Viņš radījis pavisam jaunu, Rīgai veltītu instrumentālu džeza programmu.

Laikā, kad Radiomāja ir tukša un klusa, jo lielākā daļa raidījumu top attālināti, rosība valda Latvijas Radio ierakstu studijā, kur pie klavierēm sēdies Raimonds Pauls, pie bungām – Māris Briežkalns, bet kontrabasu klasiskajā džeza trio spēlē igaunis Toivo Unts. Mūziķi ieraksta Maestro komponēto instrumentālā džeza ciklu “Pastaiga pa Rīgu”.

Raimonds Pauls stāsta, ka cikla nosaukums tapis, iedvesmojoties no pastaigām pa tukšajām Rīgas ielām un tajā iekļautas džeza miniatūras, kam arī doti pastaigai pieskaņoti nosaukumi.

Bundzinieks Māris Briežkalns spriež:

“Man tā liekas, ka Maestro ir tāda savā veidā atgriešanās jaunībā, kad džeza mūzika bija tā kā svaiga gaisa malks, un improvizācija kā dāvana – brīvība, kad tu vari izpausties un spēlēt, ko tu gribi un ko tu esi iecerējis.”

Savukārt kontrabasists Toivo Unts par jauno ciklu saka: “Tas ir neprātīgi interesants darbs. Tādēļ, ka Maestro ir Maestro, viņam ir viņa īpašais skanējums. To nedrīkst sabojāt – tādā nozīmē, ka nedrīkst izkrist no stila. Pat ja viņš spēlē īstu trio mūziku. Un, protams, viņa mūzika – mēs taču viņu zinām kā izcilu melodiķi.”

Pēc Maestro sacītā, jaunais albums varētu iznākt rudens pusē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti