Raimonds Pauls un Ksenija Sidorova atklāj «Jūrmalas festivālu»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Dzintaru koncertzālei vasarā brīvdienu nav. Izņēmums nebija arī pirmdienas vakars, kad ar slavenu operu melodijām džeza aranžējumos maestro Raimonda Paula, Latvijas Radio bigbenda un kamerorķestra “Sinfonietta Rīga” stīgu mūziķu izpildījumā tika atklāts “Jūrmalas festivāls”.

 

Klausītāji plūst un plūst - tā ir iespēja baudīt Jūrmalas vasaru, Dzintaru koncertzāles īpašo auru un izcilu mūziķu sniegumu, ko piedāvā arī Jūrmalas festivāls. Dzintaru koncertzāles direktors Guntars Ķirsis norāda, ka festivāla dalībnieki - Raimonds Pauls, Ksenija Sidorova, Aleksandrs Antoņenko un citvalstu viesi - ir tieši ras, kas ko klausītāji gaida.

Raimonda Paula talants ļauj pasniegt operkomponistu mūziku no vistrauslākajām niansēm līdz īsti operisku emociju izvirdumiem. Un, protams, ļauties savai stihijai džeza ritmos. Koncertā netrūkst arī Maestro humora dzirksts:

''Esmu iegājis citā mūzikā, citā pasaulē, opermūziku pārnesis instrumentālā veidā - jau smejos, ka man jāizpilda Antoņenko, Garančas partijas...''

Koncertam īsti sievišķu šarmu piešķir akordeonistes Ksenijas Sidorovas uznāciens.

''Man tas ir liels gods - es pat nevarēju sapņot par tādu duetu ar Maestro, ar bigbendu; tas ir kaut kas dievišķīgs, patiešām,'' atzīstas Sidorova.

Ar stāvovācijām klausītāji pateicas par emociju pilno vakaru. Viņu vidū arī Krievijas estrādes zvaigžņu pāris.

''Visas šīs operas hitu melodijas izspēlēt - tā ir brīnišķīga ideja. Viņa rokās tās nav vienkārši atdarinājums, bet unikāls sniegums citā žanrā.. Tā ir pilnība un skaņas kvalitāte, kas piemīt tikai viņam,” sajūsmu pauž Alla Pugačova., kurai pievienojas Maksims Galkins:

''Esmu pilnīgā sajūsmā - Raimonda attieksme pret instrumentu, viņa tik saudzīgais pieskāriens, kristāliskā spēles maniere un fantastiskās džeza aranžijas, kuras izmaina pat melodiju līdz nepazīšanai, bet piedod tādu šarmu kādu šiem darbiem nevarēju iedomāties. Vāgners un Verdi izbrīnītos, ja dzirdētu šo koncertu.''

Bet šovakar Dzintaru koncertzālē skan otrais “Jūrmalas festivāla” koncerts, kurā Ksenija Sidorova uzstājas kopā ar Spīķeru kvartetu. Koncerta programmā gan pasaules klasika, gan mūsu akordeonistes rosinātā krievu komponista Sergeja Akhunova skaņdarba “Two Keys to One Brodsky’s Poem” Latvijas pirmatskaņojums.

Valdzinošās un virtuozās akordionistes Ksenijas Sidorovas nekad nevar būt par daudz. Ksenija nodēvēta par akordeona princesi, par šī instrumenta dvēseli - uzstājusies pasaules prestižākajās koncertzālēs, beigusi Karalisko Mūzikas akadēmiju Londonā, saņēmusi tur medaļu par labām sekmēm, Velsas prinča balvu, Latvijas Lielo mūzikas balvu un daudzus citas atzinības.  Ar klasiku viņai nav gana. Arī populārajā mūzikā viņai ir panākumi. Uzstājusies kopā ar Stingu, Zukero, Bakī Barsnu un citiem popmūziķiem.

Pēc uzstāšanās Jūrmalā Ksenijai divas brīvdienas un tad trīs vakarus pēc kārtas koncerti Vācijā.

 
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti