Kultūras ziņas

Koncertzāles pāršalc festivāls Saxophonia

Kultūras ziņas

Venēcijas biennālē Latviju pārstāvēs Daiga Grantiņa

40.jubilejā pie skatītājiem atgriežas "Māsa Kerija"

Raimonda Paula un Jāņa Petera mūziklam «Māsa Kerija» šogad aprit 40

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Šogad apritēs 40 gadi kopš Raimonda Paula un Jāņa Petera skaistākā kopdarba – mūzikla “Māsa Kerija” pirmizrādes. Atzīmējot jubileju, tapis jauns iestudējums Valda Lūriņa režijā. 

Turklāt Latvijas Radioteātrī tapis jauns, mīlestībai veltīts iestudējums – literāri muzikālā kompozīcija “Jūs arī katrs varat kaut ko vēl padarīt..”, kurā Maestro Raimonda Paula 12 jaunas dziesmas ar Leona Brieža vārdiem atskaņos aktieris Andris Bērziņš. 

Bet Dzintaru koncertzālē sākas jauns koncertu cikls par teātra un kino mūziku, kas rītvakar tiks atklāts ar Raimonda Paula filmu kompozīciju koncertu. 

Raimonda Paula jaunākajā dziesmu ciklā “Jūs arī katrs varat kaut ko vēl padarīt “ ar Leona Brieža vārdiem aktieris Andris Bērziņš iedziedājis 12 dziesmas par mīlestību.

“Šoreiz ir tā retā reize, kad tekstam varēs pievērst diezgan lielu uzmanību. Domāju, ka to izpildītājs panāks, ka klausīsies par ko viņš dzied. Bērziņš, viņš ir dabīgi talantīgs. Bet vajag savu talantu arī pareizi izmantot,” jauno ciklu komentē Raimonds Pauls. 

Atmiņā paliekošas melodijas daudziem noteikti asociējas ar mūziklu “Māsa Kerija”. Pēc Teodora Dreizera 1900. gadā publicētā romāna motīviem veidotā Raimonda Paula un Jāņa Petera muzikālā izrāde par jaunu meiteni, kas dodas uz pilsētu ar sapni kļūt par aktrisi, 70. gadu beigās guva necerētus panākumus arī ārpus Latvijas. 

“Es joprojām ar lielu prieku paskatos uz to veco Keriju, kas bija uz laukuma, ko televīzijā pavisam pa lētu naudu, paņemot tikai ierakstu, smuki tie aktieri to nospēlēja toreiz,” neslēpj maestro. 

Vispirms Kerijas stāsts saviļņoja  Rīgas Operetes teātra skatītājus. Līdztekus operetes iestudējumam tapa arī plate, kurā lomas iedziedāja Mirdza Zīvere un Žoržs Siksna. Pēc tam Latvijas Televīzijā režisore Ligita Viduleja uzņēma filmu. Lielāko daļu lomu tajā tika uzticētas tolaik jaunajiem Dailes teātra aktieriem. Atzīmējot “Māsas Kerijas” 40 gadu jubileju, šogad Valda Lūriņa režijā tapis jauns iestudējums. 

“Ja jau režisori un aktieri grib to darbu iestudēt, tad tur ir kaut kas tāds, kas pievelk. Neiestudē jau to, ko neapmeklēs,” ir pārliecināts Pauls. 

Jaunāko Kerijas stāstu izdziedās  Kristīne Zaharova, Rihards Lepers un Normunds Rutulis. Jaunā iestudējuma pirmizrāde sestdienas vakarā kultūras centrā “Siguldas Devons”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti