Panorāma

Piemin Ziemassvētku kaujās kritušos

Panorāma

Pilotu akadēmijā arī sievietes

Maestro svin 83. dzimšanas dienu

Raimonda Paula jubilejā Latvijas Radio skan jauna maestro dziesmu programma

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Raimonds Pauls sestdien atzīmē 83 gadu jubileju, kam par godu Latvijas Radio 3 „Klasika” sestdien būs klausāma jauna maestro dziesmu programma. Dziesmas rakstītas ar dzejnieces Ineses Zanderes vārdiem, un tās kopā ar maestro pie klavierēm izpilda dziedātājs Daumants Kalniņš.

Četrdesmit minūšu garā programma, kas sestdien vakarā un vēl vairākus vakarus klātienē būs baudāma mūzikas namā „Daile”, tika ierakstīta pērn decembrī Latvijas Radio 1.studijā un sestdien  radio ēterā piedzīvos pirmatskaņojumu. 

Gunda Vaivode par Raimonda Paula dziesmu programmu
00:00 / 00:34
Lejuplādēt

Latvijas Radio 3 „Klasikas” direktore Gunda Vaivode pastāstīja, ka Daumants Kalniņš, pēc maestro teiktā, ir viens no nedaudzajiem māksliniekiem, kas var darboties šajā žanrā. Kalniņam ir klasiska izglītība un klasiska balss, bet ar vieglu un džezisku izjūtu. "Ļoti, ļoti labs ieraksts," uzsvēra Vaivode.

Pauls iepriekš intervijā „Klasikas” direktorei atzina, ka pa ilgiem gadiem ir saticis izpildītāju, kas pats domā, kas pats veido to, ko grib izdarīt uz skatuves.

"Parasti es diktēju visus noteikumus, kā jādzied. Bet šeit mums ir tāda pilnīgi pareiza, profesionāla sadarbība," pastāstīja komponists. "Interpretējot šīs dziesmiņas, mēs varam izmēģināt dažādus variantus – gan ritmiskā ziņā, gan viss rubato, brīvais dziedājums, tie ritenuto vienmēr var būt dažādi. Man bija tāda ķecerīga doma – dažas no tām dziesmiņām ir tādas ritmiskas. Bet, pieliekot klāt bungas vai basu, uzreiz jau mēs padarītu to mūziku kaut kam līdzīgu, kas jau ir spēlēts. Bet te ir plikas klavieres un dziedātājs. Esmu ļoti priecīgs, ka sagāju ar viņu kopā, jo pie mums ir maz tādu izpildītāju, ko var saukt par profesionāļiem. Un es domāju, ka Daumants ir viens no tiem.”

Mākslinieki darbu Latvijas Radio trūcīgajos apstākļos ir veikuši bez atlīdzības, līdz ar to klausītāji Raimonda Paula jubilejā dāvanu patiesībā saņems no viņa, piebilda Vaivode. 

Maestro dzimšanas dienā sveica arī daži neprofesionāļi – Latvijas Radio kolēģi, kuri uz austiņām dungoja Raimonda Paula dziesmas un lika viņam tās minēt.

Latvijas Radio darbinieki iesaistās dziesmu spēlē 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti