Rīta Panorāma

Intervija ar režisoriem Uģi Olte un Mortenu Traviku

Rīta Panorāma

Intervija ar Valdi Auziņu un Jāni Mitrēvicu

26.martā Dzintaru koncertzālē BRĪVDIENU MŪZIKA

Raimonda Ozola stīgu kvartets «Brīvdienu mūzikas» programmā piedāvā šedevrus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

26. martā plkst. 14 Dzintaru koncertzāles Mazajā zālē ar koncertprogrammu "Brīvdienu mūzika" uzstāsies Raimonda Ozola stīgu kvartets. Kā apgalvo mūziķis, programmā iekļauti tikai šedevri.

Raimonda Ozola stīgu kvartetā satikušies mūziķi, kuri ikdienā redzami Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO). Pie pirmās pults orķestra koncertmeistars Raimonds Ozols. Otro vijoli spēlēs Raimonda Ozola sieva un otro vijoļu grupas mūziķe Daina Birzniece, altu - Katrīna Krašauska un čellu - Ainārs Paukšēns.

"Tā kā mēs ar stīgu kvartetu diezgan daudz muzicējam, repertuārs pa tiem gadiem sakrājies ļoti liels," Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" saka Raimonds Ozols. "Principā šie skaņdarbi visi ir šedevri."

Raimonda Ozola stīgu kvarteta programma ir klasiskās mūzikas šedevru, regtaima izklaidējošo ritmu un tango ugunīgās smeldzes buķete. Baroka spilgtais uznāciens ar G. F. Hendeļa rosīgo ''Karalienes Šēbas ierašanos'' no oratorijas ''Solomons'', kam līdzās likts J. S. Baha pārpasaulīgais Arioso no 156. kantātes un dievišķa melodijas lappuse no K. F. Gluka operas ''Orfejs un Eiridīke''. Kāda rotaļīgāka nots pie čehu romantiķa Antonīna Dvoržāka un iespējams, viens no skaistākajiem skaņdarbiem vijolei – Meditācija no Žila Masnē operas ''Taīda''. Astors Pjacolla aizvedīs uz saules pielietās Argentīnas tango pasauli, bet leģendārais Skots Džoplins pie amerikāņu regtaima dzīvelīguma.

"Mums abiem ļoti mīļš ir pavasaris, un koncertprogrammu gribējās veidot ļoti vieglu, lai cilvēkiem būtu pozitīva sajūta pēc koncerta, lai viņiem būtu jauka pēcpusdiena," Raimonda Ozola teikto papildina Daina Birzniece.

Jau vēstīts, ka 2017.gadā Dzintaru koncertzāle klausītājiem piedāvā jaunu un demokrātisku koncertu ciklu “Brīvdienu mūzika”. Šajos koncertos tiks gaidītas ģimenes, jaunieši vai seniori, kas vēlas apmeklēt koncertu dienas gaišajā laikā, apvienojot to ar jauku pastaigu gar jūru un nesteidzīgu brīvdienu maltīti jaunajā Dzintaru koncertzāles restorānā "Maestro".

Koncertu vadītāja lomā iejutīsies diriģents Jānis Ozols. Viņš koncertus iecerējis kā sarunu ar māksliniekiem par mūziku un dzīvi.

“Gaidu “Brīvdienu mūzikas” koncertus ar neviltotu prieku un cerībām, ka varēsim ieinteresēt tos klausītājus, kuri varbūt ikdienā nav tik bieži koncertu apmeklētāji. Ļoti labi apzinos, ka ne visi ir spējīgi noklausīties divdaļīgu koncertu un ne visi klausītāji spēj izanalizēt muzikālās nianses, kuras izpildītājs cenšas atskaņot, un domāju, ka tas bieži vien nemaz nav svarīgākais. Svarīgi ir izbaudīt, sajust, aizmirsties un atslēgt ikdienas rūpju režīmu. Šajos koncertos mēs runāsim ar māksliniekiem, iepazīsim viņus arī kā cilvēkus, apspriedīsim pa kādai aktualitātei un, protams, baudīsim izcilu mūziku nepiespiestā atmosfērā!” saka diriģents.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti