Raidījumam «Dzirdi balsis ar Kārli Kazāku» tapušās dziesmas apkopotas albumā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Visās populārākajās mūzikas straumēšanas un digitālajās tirdzniecības platformās internetā nonācis Kārļa Kazāka dziesmu albums “13 i 1”. Albumā ir apkopotas visas 14 dziesmas, kas radītas LTV raidījumu “Dzirdi balsis ar Kārli Kazāku” tapšanas laikā, medijus informē mūziķis.

““13 i 1” - Latgalieši to izlasīs kā “13 un viens”, bet kurzemnieki te saklausīs vārdus “13 ir viens”. Un tieši tik vienkāršs ir dziesmu apkopojuma nosaukuma stāsts. Par to jau arī ir visas 13 dziesmas latviešu valodas krāšņajās izloksnēs un vienīgā kompozīcija latviešu rakstu valodā. Par dažādību,” – digitālā dziesmu albuma nosaukumu skaidro dziesmu autors Kārlis Kazāks.

“Dzirdi balsis ar Kārli Kazāku” ir televīzijas raidījumu cikls, kas stāsta par latviešu valodas dažādajām mēlēm un tajās runājošajiem cilvēkiem. Par to, cik dažādi ir Latvijas ļaudis, cik skaistas un vērtīgas ir novadu un pat kaimiņu ciemu atšķirības. Tās lieliski parādās mūsu valodā un neskaitāmajās izloksnēs. Katrs no “Dzirdi balsis ar Kārli Kazāku” raidījumiem noslēdzas ar jaunradītu dziesmu, kas skan attiecīgajā raidījumā apskatītajā latviešu valodas izloksnē.

Albums "13 i 1"
Albums "13 i 1"

Kārlis Kazāks ir apkopojis visas savas izloksnēs tapušās dziesmas un padarījis tās pieejamas ikvienam. Dziesmas ar Dāvja Dorša un "Epata Studio" veidotām video versijām ir pieejamas arī "YouTube".

Dziesmu ierakstos ir piedalījušies virkne mūziķu producenta un ģitārista Ginta Solas pārraudzībā. Dziesmās dzirdami tādi mūziķi kā Anete Kozlovska, Kaspars Tobis, Maija Ušča, Juris Kroičs, Māris Bīmanis, pats dziesmu autors un “Latagalīšu reps” Ludzas puses izloksnes dziesmā.

Kārlis Kazāks ir muzicējis grupās “Dull Doll” un “Oceanfall”, līdz šim izdevis četrus solo albumus, divus šūpuļdziesmu albumus bērniem, radījis un turpina organizēt ikgadēju muzikālu piedzīvojumu Velomūzika, veidojis mūziku izrādēm Latvijas Nacionālajā, Latvijas Leļļu un “Dirty Deal Teatro” teātros. Jau 2020. gada 5. februārī ar koncertu Latvijas Nacionālā teātra Lielajā zālē tiks atklāts dziesmu autora jaunākais mūzikas ieraksts “Apspēlēts”. Tas jau būs pavisam cits stāsts.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti