NABA Top

Top 25/10 LV jaunumi: Baložu Pilni Pagalmi, Eskimo, Evija Vēbere u.c.

NABA Top

Radio NABA 2018. gadu noslēgs ar normālās mūzikas Top 100

Top 25/10 LV jaunumi: Daba San, NeimoM, Sonic Death, The Twilight Sad u.c.

Radio «Naba» tops: post-folkloras veltījums Latvijai, dziesma par draņķīgajām sajūtām un trokšņainais, bet melodiskais singls

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Šonedēļ Radio “Naba” topa jaunumos grupas "Daba San" izdeva savu veltījumu Latvijai, "NeimoM" dziesma par draņķīgajām sajūtām, "Sonic Death" trokšņainais, bet melodiskais singls un citi skaņdarbi, kā arī projekti "CAJEL" un "Foreign Technology", par kuriem šobrīd zināms ļoti maz.

"Daba San" – "Melna upe" [self-released]

Neilgi pirms Latvijas simtgades svētkiem RTU post-folkloras grupa "Daba San" izdeva savu veltījumu Latvijai – singlu “Melna upe”. Kā norāda grupas dalībnieki, dziesma ir “veltījums visiem, kuri atdevuši savu dzīvību brīvai un labākai Latvijai”. Šis ir jau otrais "Daba San" singls 2018.gadā, sekojot vasarā izdotajam “Zāļu diena”. Līdz šim pēdējais grupas albums “Vaiņags” tika izdots 2016.gadā.

"NeimoM" – "Slimās dienas" [self-released]

"NeimoM", kas pirms pieciem gadiem iesākās kā mūziķa Mārtiņa Neimaņa solo projekts, bet nu ir pārtapis par indie-pop kvartetu, nupati izdevuši savu debijas albumu “Juku gadi”. Singls “Slimās dienas” gan nav atrodams šajā ierakstā, jo tapis tad, kad albuma materiāls jau bijis sarakstīts.

Kā intervijā raidījumam “Mūzikas Sirds” stāstīja tās autors, dziesma tik tiešām ir par draņķīgajām sajūtām, atrodoties uz slimīgas gultas.

"CAJEL" – "Insane" [self-released]

"CAJEL" ir pagaidām visai anonīms un, spriežot pēc visa, pavisam jauns projekts. Oficiālajā "Bandcamp" lapā norādīts, ka "CAJEL" mītnes vieta ir Mjanma, savukārt pēc oficiālā tviterkonta var nojaust, ka tā ir kāda jauna sieviete. Minimālais un īsais singls “Insane” ir no "CAJEL" nupat izdota 2 treku EP “NO MORE CANTs”.

"Sonic Death" – "Ektsremizm" [self-released]

Tikmēr Sanktpēterburgas grupa "Sonic Death" savā oficiālajā "Facebook" lapā min, ka grupā darbojas “Kreilis Bundzinieks, Sieviete Basists un Arsēnijs "The Baptists"”. 2011.gadā dibinātā "garage/punk/psychedelic" rokgrupa novembrī izdevuši jaunu albumu “punks against mafia vol.2”. No turienes arī nāk šis trokšņainais, bet melodiskais singls “Ekstremizm”.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

"The Twilight Sad" – "Vtr" ["Rock Action"]

Ilgstošie izdevniecības "FatCat Records" dalībnieki "The Twilight Sad" nupat pievienojušies savu tautiešu "Mogwai" dibinātajai kompānijai "Rock Action", kuri janvārī izdos piekto Glāzgovas grupas studijas albumu “It Won/t Be Like This All The Time”. Vasarā "Radio Naba" topā veiksmīgi iekļuva gaidāmās plates pirmais singls “I/m Not Here (Missing Face)”, bet nupat "The Twilight Sad" izdevuši jaunu skaņdarbu “Vtr”.

"Fontaines D.C." - "Too Real" ["Partisan"]

"Fontaines D.C." ir jauna garāžroka apvienība no Dublinas. Pēdējā pusotra gada laikā ar vairākiem singliem izpelnījusies arvien lielāku popularitāti ne tikai dzimtajā Īrijā un Eiropā, bet nu jau arī ASV. Tas ir rezultējies ierakstu līgumā ar slaveno Bruklinas ierakstu izdevniecību "Partisan Records". Singls “Too Real” ir pirmais, kas izdots viņu paspārnē. Vinila platē gan singls (ar dziesmu “The Cuckoo Is Calling” B pusē) iznāks tikai decembra beigās.

"Foreign Technology" - "Broken Down" ["Pink Dolphin Music"]

Līdzīgi kā par "CAJEL" mēs ļoti maz šobrīd zinām par projektu "Foreign Technology". Būtībā vien to, ka "Foreign Technology" ir projekts no Austrālijas, kā arī to, ka nupat Birmingemas leibla "Pink" "Dolphin Music" paspārnē ir izdots piecu skaņdarbu EP “The Broken Machine”. Kā norādīts īsajā preses relīzē, “sagaidiet kāpinošus sintezatorus, čirkstošas ģitāras un minimālus bītus”.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti