NABA Top

Top 25/10 LV jaunumi: Domenique Dumont, dr. Klisicka Laboratorija, Glass Candy u.c.

NABA Top

Top 25/10 LV jaunumi: Baložu Pilni Pagalmi, Eskimo, Evija Vēbere u.c.

Top 25/10 LV jaunumi: Dzeltenie pastnieki, Inokentijs Mārpls, Belia Winnewisser u.c.

Radio «Naba» topa jaunumos: «Dzeltenie pastnieki» un «Inokentijs Mārpls»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Šonedēļ Radio “Naba” topa jaunumos – “Dzeltenie pastnieki” un “Pieci ali divatā”, “Inokentijs Mārpls” un “Bumbiņas”, Belijas Vineviseres debija un britu psihodēliskais poproks.

“Dzeltenie pastnieki” – “5 ali divatā” [IB]

Nodzīvojis nu jau vairāk nekā 30 gadus vienā vietā, tikai salīdzinoši nesen uzzināju, ka divu minūšu gājienā no manām mājām ir ierakstīts viens no visu laiku leģendārākajiem Latvijas albumiem (“Man ļoti patīk jaunais vilnis”). Padomju laikos pazīstamais zvejnieku kolhozs “Uzvara” un tā kultūras nams jau sen kā aizgājuši pa skuju taku, bet ieraksti ir palikuši. Pēc visa spriežot, līdz šim neizdotais skaņdarbs “5 ali divatā” varētu būt tapis aptuveni tajā pašā laikā, kad materiāls albumam “Man ļoti patīk jaunais vilnis”. Tagad šī “Dzelteno pastnieku” dziesma ar Hardija Lediņa vārdiem ir piedzīvojusi restaurāciju, lai sāktu jaunu dzīvi 2018.gadā. Interesantā veidā tā izklausās pat ļoti mūsdienīgi, sasaucoties, piemēram, ar nupat “Radio Naba” topā debitējušā “Domenique Dumont” daiļradi.

“Inokentijs Mārpls” – “Bumbiņas” [self-released]

Nesen nosvinējuši Latvijas pankroka tēva Dambja 50 gadu jubileju, grupa “Inokentijs Mārpls” nupat izdevuši jaunu singlu. Ja pirms dažiem gadiem "Mārpls" dziedāja par “Klucīšiem”, tad tagad, visai loģiski, seko dziesma par “Bumbiņām”!

 

Belia Winnewisser – “Trapped In My Mind” [Präsens Editionen]

Belija Vinevisere (Belia Winnewisser) no Šveices pilsētas Lucernas ir producente, par kuru līdz šim vēl nebija gadījies dzirdēt. Tas arī laikam pašsaprotami, jo pēc dažām nedēļām gaidāmais albums “Radikale Akzeptanz” būs pirmais viņas karjerā. “Trapped In My Mind” iesākas ar drouniskām/ambientām noskaņām, papildinātām ar korisku vokālu sempliem, kuriem pakāpeniski pievienojas klikšķīgi basi, bet tad kaut kas krasi mainās. Tas notiek precīzi pie 2:03, kad jau flīzēto melodiju izkrāšņo fantastisks sintezatora tembrs, noturot šo kaifu līdz pat skaņdarba izskaņai. Repetitīvi, minimāli, bet iespaidīgi.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

 

“Psychic Markers” – “We Must Believe in Magik” [Bella Union]

“Psychic Markers” ir salīdzinoši jauna grupa no Londonas, kas darbojas psihodēliska poproka žanrā. Nesen tikuši pie līguma ar ietekmīgo ierakstu kompāniju “Bella Union”, “Psychic Markers” šī gada sākumā arī izdeva savu pirmo albumu uz minētā leibla. “We Must Believe in Magik” ir kaverversija slavenā amerikāņu rokabilli/kantrī mūziķa Džeka Klementa septiņdesmito gadu dziesmai. “Psychic Markers” preses relīzē kaunpilni atzīstas, ka līdz šim nebija dzirdējuši par šo nu jau vairākus gadus aizsaulē aizgājušo mūziķi, bet šī konkrētā dziesma esot “viena no tām, ko mēs gribētu būt sarakstījuši, bet tas vairs nekad nenotiks...”

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti