NABA Top

Top 25/10 LV jaunumi: Līgas pH3, Morzista Ikdiena, Nēnujā, Nikto u.c.

NABA Top

Top 25/10 LV jaunumi: Chelsea Wolfe, Moon Duo, Uģis Jansons, Kim Gordon u.c.

Top 25/10 LV jaunumi: Eskimo, Gas Of Latvia, Figure Section u.c.

Radio «Naba» topa jaunumi: «Vēstule aiz ādas» un grupas «Eskimo» vokāla efekti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Šonedēļ radio “Naba” topa jaunumos – singls no nule klajā laistā “Gas of Latvia” albuma “Nutcracker”, grupas “Eskimo” vokāla efekti, “acid-house” no Meksikas un jauna Beļģijas dueta debija.

“Eskimo” – “No Need To Fit In” [self-released]

Var tikai apbrīnot jauno gleznotāju Annu Pommeri. Bez savas pamatnodarbes viņa ir arī grupas “Eskimo” balss, menedžere un koncertmenedžere (“booking agent”), vismaz tā norādīts grupas “Facebook” mājaslapā.

Annu šoreiz gribējās īpaši izcelt, jo jaunākajā singlā “No Need To Fit In” ar pievienotajiem vokāla efektiem viņa izklausās pēc pieredzējušas un profesionālas 80’s new-wave dziedātājas, kas nekristu ārā arī no, piemēram, “Chromatics”. ''Eskimo'' šogad sola savu debijas albumu. Ja mēs tādu sagaidīsim, tad pavisam noteikti tas būs pretendents uz Austras balvu, spriežot pēc līdz šim dzirdētajiem singliem.

“Gas Of Latvia” – “Vēstule aiz ādas” [self-released]

Andrim Indānam jeb “Gas of Latvia” nav neierasti radīt projektus un skaņdarbus, izmantojot tajos citu dzeju, šajā gadījumā – Madaras Rutkēvičas. Daudz neierastāk ir “Gas of Latvia” dziesmās dzirdēt paša Andra Indāna balsi. Tas ir iespējams jaunākajā “Gāzes” singlā “Vēstule aiz ādas”, kas ieskandina jauno albumu “Nutcracker”. Ja iepriekšējie singli “Solar Eclipse” un “February Techno” bija instrumentāli un izteikti skābi tehno darbi (pēdējais, starp citu, ar lieliskām ģitāras partijām, kuras, ja var ticēt preses relīzei, iespēlējis neviens cits kā Latvijas indī scēnas harismāts Gatis Ziema), tad “Vēstule aiz ādas” ir gličīgs (glitch) IDM ar sirsnīguma devu.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

“Figure Section” – “Teutonic Knights” [THE BRVTALIST]

“Teutonic Knights” ir debijas singls no jauna Beļģijas dueta “Figure Section”, ko veido Austrijā dzimusī mūziķe un aktrise Olīvija Karēre (Olivia Carrere) un beļģu industriālās/tehno mūzikas producents Janniks Franks (Yannick Franck). Šis brutāli aukstais cold-wave darbs ar zvanošajiem sintezatora tembriem ir visai labs pieteikums tālākai nākoteni. Tiem, kuri lasa LSM (lasi – tiem, kuriem maz naudiņas), laba ziņa – “Teutonic Knights” ''Figure Section Bandcamp'' vietnē var nopirkt par sev izvēlētu cenu.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

“Frequence Noir” – “H.A.T.E “ [self-released]

“Frequence Noir” ir Meksikas mākslinieka Kat veidots projekts, kuram koncertos piepalīdz vēl divas personas – viena pie sintezatora, otra pie basģitāras. Martā grupa izdevusi savu otro albumu “VIOLENCE”, kura singls “H.A.T.E” šobrīd sāk karjeru ''Radio Naba Top 25''. No vienas puses, “H.A.T.E” var droši ieguldīt “acid-house” atvilktnē, taču, pateicoties minētajai basģitārai un deklamējošajam vokālam, singls viegli aizskar arī “post-punk” stilistiku.

“Porridge Radio” – “Don’t Ask Me Twice” [Memorials of Distinction]

Braitonas kvartets “Porridge Radio” pirms mēneša atgriezās ar jaunu singlu, kas bija pirmais kopš 2016. gada debijas albuma ar apetīti raisošo nosaukumu “Rice, Pasta, And Other Fillers”. Šonedēļ kolektīvs turpina ar dziesmu “Don’t Ask Me Twice”, kas varbūt nav tik izteikti lipīgs, taču ir griezīgi  jaudīgs un skaļš.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti