NABA Top

Top 25/10 LV jaunumi: Garīgais Štābs, Nine Inch Nails, Deaf Wish, Delacave u.c.

NABA Top

Top 25/10 LV jaunumi: Jāņa Ruņģa Klātbūtne, Helena Hauff, Mass Gothic, Mogwai , LVL UP

Top 25/10 LV jaunumi: 7SYNTHS, Grupa Jūk, Bjørn Torske, Cigarettes After Sex, Interpol

Radio «Naba» mūzikas topa jaunumi: sintīpops, disko un jauneklīgs dumpinieciskums

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Radio “Naba” mūzikas topa jaunumos šonedēļ – latviešu apvienības 7SYNTHS un grupa “Jūk”, zviedru mūziķis Bjerns Torske, un apvienības “Cigarettes After Sex” un “Interpol”.

 

7SYNTHS “Green Light”[self-released]

Kamēr Kaukuļa kungs aizņemts ar Jauno Jāņu Orķestri (nupat izdota vinila plate “Ieviņa”), viņa kolēģis grupā “Dzelzs Vilks” Kaspars Tobis turpina izdot singlus ar savu solo projektu 7SYNTHS. Lai arī nepieminēts oficiālajā nosaukumā kā viesvokālists, nav grūti saklausīt, ka jaunākajā singlā “Green Light” savu pienesumu devis grupas “STandART” solists Kalvis Kluburs. Ņemot vērā, ka arī “STandART” darbojas sintīpopa virzienā, abu duets saskan lieliski, turklāt sintezatoru tembra ziņā Tobis, šķiet, kā tāds vīns kļūst ar katru gadu arvien garšīgāks.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Grupa Jūk “Skleroze” [self-released]

Latvija ir maza, un dažreiz tas ir izdevīgi – vieglāk atrast savu domubiedru. Grupa “Jūk” ir ļoti interesanta sadarbība starp mūziķiem Sniedzi Prauliņu, ansambļa “Manta” (agrāk “Hospitāļu Iela”) līderi Edgaru Šubrovski, Oskaru Jansonu, Raiti Viļumovu un Dinu Skreituli. “Skleroze” ir apvienības pirmais ierakstītais singls ar sagatavotu plānu par pilnmetrāžas albumu.

 

Bjørn Torske “Clean Air” [Smalltown Supersound]

Nu jau labu laiciņu pierasts uzskatīt, ka Norvēģija ir kā tāda disko mūzikas karaļvalsts. Tas pamatā dēļ Toda Terje (Todd Terje), kurš, savienojot ar “house” mūzikas detaļām, šo žanru ir popularizējis visā pasaulē pēdējos 20 gadus, tiesa, to laikā izdodot tikai vienu solo albumu. Taču nekas nerodas no tukša gaisa, un arī pirms Terje Norvēģijā ir aizliktas “disco-house” saknes. Bjerns Torske ir precīzi 10 gadus vecāks par kolēģi, un ar burvīgām “disco/synth” skaņām priecējis norvēģus vēl krietni agrāk. Jūlijā pēc septiņu gadu pauzes tiks izdots jauns Torske albums “Byen”, ko šobrīd ieskandina skaisti sentimentālais singls “Clean Air”.

 

Cigarettes After Sex “Crush” [Partisan]

Atzīšos godīgi – es jau uzrakstīju divus teikumus par šo dziesmu, kuri bija jāizdzēš, jo es atcerējos, ka “Cigarettes After Sex” NAV latviešu grupa. Neskaitīšu, cik un kuros precīzi, bet tikai ar vienu albumu azotē “Cigarettes After Sex” ir piedalījušies vairākos Latvijas mūzikas festivālos. Turklāt grupa pat nav no Eiropas, bet gan ASV Teksasas štata. “Crush” ir pirmais singls pēc pērnā gada debijas albuma, kurš saņēma visnotaļ pieklājīgas atzīmes no slaveniem mūzikas kritiķiem. Samtains, nedaudz dūmakains, bet skaists skaņdarbs, kurš noteikti ies pie sirds “Beach House” faniem.

 

Interpol “The Rover” [Matador]

 

Viena no nozīmīgākajām rokmūzikas grupām pagājušās dekādes sākumā ir atpakaļ ar ziņu par jaunu albumu (“Marauder” “Matador Records” paspārnē tiks izdots augustā) un jaunu singlu “The Rover”. Ceru, ka neaizskāršu kāda “Interpol” fana jūtas, pasakot, ka grupas iepriekšējais darbs “El Pintor” nebija tas veiksmīgākais, taču jaunais singls “The Rover” izceļ visas "Interpol" spēcīgākās detaļas – cilpojošu, lipīgu ģitāras rifu, maršējošu, spēcīgu bungas ritmu un jauneklīgu dumpinieciskumu.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti