NABA Top

Radio NABA Top100 triumfē Fever Ray, Sniedze Prauliņa un Satellites LV

NABA Top

Top 25/10 LV jaunumi: 7SYNTHS, Grupa Jūk, Bjørn Torske, Cigarettes After Sex, Interpol

Top 25/10 LV jaunumi: Garīgais Štābs, Nine Inch Nails, Deaf Wish, Delacave u.c.

Radio «Naba» mūzikas topa jaunumi: postpanks, politiski uzlādēta mūzika un acid-house bīti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Radio “Naba” skatījumā aizvadītā nedēļa pagājusi galvenokārt postpanka mūzikas zīmē, un topā apkopoti singli, kurus nesen izdevuši gan pašmāju, gan ārvalstu mākslinieki – sākot ar tādām zvaigznēm kā “Nine Inch Nails” un beidzot ar grupām, par kurām skopu informāciju iegūt var vien viņu vietnēs internetā.

Garīgais Štābs “Jegors” [self-released]

Tā sagadījās, ka topa vadīšanas laikā Radio “Naba” studijā atradās arī žurnālists Uldis Rudaks. Pat visu par Latvijas mūziku zinošais speciālists man nemācēja pateikt, kas slēpjas aiz “Garīgā Štāba”. Vien kopīgi nonācām pie secinājuma, ka tas ir Latvijas mūzikai interesants dream-pop krustojums ar shoegaze, kas atgādina kaut ko no “Mazzy Star”. Youtube skaņdarba ievietotājs ir Rūdolfs Vītoliņš. Iespējams, jāmeklē atbilde pie viņa. Turklāt videoklips, šķiet, filmēts manā dzimtajā Jūrmalā.

 

Nine Inch Nails  “God Break Down The Door” [Null Corporation]

Jau kādu laiciņu atpakaļ savulaik arī Latvijā pabijusī Trenta Reznora apvienība “Nine Inch Nails” izsludinājusi savu devīto studijas albumu “Bad Witch”. Tagad ir zināms, ka tikai sešu dziesmu (pusstundu) garais albums tiks izdots 22.jūnijā, turklāt Ziemeļamerikas turnejā grupas iesildītāji būs “Jesus and the Mary Chain”. “God Break Down The Door” ir plates pirmais singls, kas ar savu acid-house bītu atgādina Deivida Bovija leģendāro “Outside” plati.

 

IDLES “Danny Nedelko” [Partisan]

Kā ziņo portāls “Stereogum”, “IDLES” ir “politiski uzlādēta” grupa no Lielbritānijas pilsētas Bristoles, kas nesen tikusi pie līguma ar slaveno leiblu “Partisan Records”. Interesanti, ka “Danny Nedelko” videoklipā ik pēc mirkļa kāds rāda “OK” žestu, ko nesen gribēja piesavināties baltie ultranacionāļi. Acīmredzami “IDLES” to vēlas atgūt normāliem cilvēkiem. Starp citu, Danijs Nedeļko ir kāds grupas draugs no Ukrainas.

 

Deaf Wish “FFS” [Sub Pop]

Aizgājusī nedēļa Radio “Naba” skatījumā ir bijusi post-punk nedēļa. Arī "Deaf Wish", tāpat kā "IDLES", pārstāv šo žanru, tikai izcelsmes valsts ir Austrālija. Melburnas grupa savu albumu “Lithium Zone” izdos 27.jūlijā, un šobrīd to iesilda ar singlu “FFS”. Nedaudz vairāk kā divu minūšu garais skaņdarbs ir agresīvs, pancīgs, skaļš un iedvesmojošs.

 

Delacave “Face Au Grand Calme” [MyOwnPrivateRecords]

“Delacave” bandcamp vietnē ir minēts, ka projekts ir no Romas Itālijā, lai arī dziesma ir franču valodā. Tā arī šobrīd ir visa Radio “Naba” rīcībā esošā informācija. Pati dziesma turpina šīs nedēļas post-punk ietekmes, šajā gadījumā, iespējams, uzrunās “The Twilight Sad” fanus.

 

Stubby Fingers “Placebo High” [self-released]

Viens koncepts šīs nedēļas jaunumiem, kā jau minēju, ir postpanks, bet otrs – maz vai vispār nezināmas apvienības pat mūzikas žurnālistiem. Par “Stubby Fingers” arīdzan vienīgā informācija ir viņu bandcamp vietnē, kur teikts, ka šis ir skaņdarbs no indiešu mūziķa Ašutoša Tates debijas albuma “Ten Fingers”. Toties skaņdarbs ir lielisks ambientās, džeza un hip-hop bītu savienojums.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti