NABA Top

Top 25/10 LV jaunumi: 7SYNTHS, Grupa Jūk, Bjørn Torske, Cigarettes After Sex, Interpol

NABA Top

Top 25/10 LV jaunumi:Baložu Pilni Pagalmi, Laika Suns, Raķešu Palaistuve, Viagra Boys u.c.

Top 25/10 LV jaunumi: Jāņa Ruņģa Klātbūtne, Helena Hauff, Mass Gothic, Mogwai , LVL UP

Radio «Naba» mūzikas topa jaunumi: aktuālākais pašmāju un ārvalstu alternatīvajā mūzikā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Radio “Naba” mūzikas topa jaunumos šonedēļ – “Jāņa Ruņģa Klātbūtne” singla perspektīvas, Helēnas Haufas otrā studijas albuma ieskaņas, izcilie ‘Mass Gothic”, “Mogwai” stila maiņa un “LVL UP” atvadu singls.

Jāņa Ruņģa Klātbūtne “Ē” [self-released]

Ja līdz šim grupu “Jāņa Ruņģa Klātbūtne” es piesardzīgi vērtēju kā labi noslīpētu PR projektu (garas preses relīzes, pazīstami sadarbības partneri), tad ceturtais singls ar ļoti izsmeļošo nosaukumu “Ē” dod ticību patiešām perspektīvam debijas abumam, kurš tiek solīts jau šogad. Jaunākais singls no gaidāmās plates “Ārpus Prātus” ir vienlaikus haotisks, ar sitamiem instrumentiem pārpildīts, taču vienlaikus ārkārtīgi lipīgs gabals par... haosu. Kopā ar dziesmu prezentēts arī videoklips, kurš ieturēts VHS stilistikā, un par to vēl viens bonuspunkts.

 

Helena Hauff “No Qualms” [Ninja Tune]

Helēna Haufa ir DJ un producente no mūzikās ziņā bohēmiskākās Vācijas pilsētas Hamburgas. Salīdzinoši nesen viņa ir pievienojusies ietekmīgā leibla “Ninja Tune” sastāvam, un augustā gaidāms Haufas otrais studijas albums “Qualm”. Līdzīgi kā šo rindu autors, arī Haufa ir uzaugusi 90. gados kopā ar MTV un VIVA mūzikas televīzijām, kā vienu no pirmajām atmiņām atceroties Technotronic “Pump Up the Jam” hītu. Tikmēr savos darbos viņa vairāk kombinē IDM, glitch un tehno mūzikas sastāvdaļas, kam labs pierādījums ir arī gaidāmās plates pirmais singls “No Qualms”.

 

Mass Gothic “J.Z.O.K.” [Sub Pop]

Viens no raidījuma “Mūzikas Sirds” lielākajiem atklājumiem maijā. “Mass Gothic” ir duets no Ņujorkas, kas nesen pievērsis uzmanību slavenajam leiblam “Sub Pop Records”. Maijā grupa prezentēja izcilo singlu “Dark Window”, kam tagad seko otrs no gaidāmā jaunā albuma “I’ve Tortured You Long Enough”. “J.Z.O.K.” varbūt nav tik acīmredzami lipīgs kā “Dark Window”, toties ir trokšņaināks un spuraināks, turklāt duetam ir pievienojušies papildu mūziķi – pie bungām un taustiņiem.

 

Mogwai “We’re Not Done (End Titles)” [Rock Action]

Augusta pašā izskaņā uz kinoteātru lielajiem ekrāniem nokļūs jauna zinātniskās fantastikas filma “Kin” ar Džeku Reinoru un Zoju Kravicu galvenajās lomās. Par šīs kinolentes skaņu celiņu savukārt parūpējusies skotu instrumentālā postroka apvienība “Mogwai”. “We’re Not Done (End Titles)”, kā jau var noprast pēc nosaukuma, ir dziesma, kas skanēs filmas izskaņā, kad tiks rādīti beigu titri. Pats interesantākais, ka “We’re Not Done” vairs nav instrumentāla un pavisam netipiski Mogwai daiļradei tajā priekšplānā ir izvirzīts vokāls. Interesants un negaidīti veiksmīgs gājiens.

 

LVL UP “Orchard” [Sub Pop]

Skumji. Vairākus gadus esmu mūzikas presē redzējis “LVL UP” nosaukumu un lasījis rekomendējošas recenzijas par šo grupu no Ņujorkas, taču līdz šim nebija sanācis noklausīties nevienu grupas albumu. Tagad atliks vien klausīties trīs līdz šim izdotos, jo pirms nedēļas "LVL UP" paziņoja, ka turpmāk kvarteta dalībnieku ceļi šķirsies. Uz atvadām uzdāvināts pēdējais singls “Orchard”, kas noteikti ir viens no spēcīgākajiem singliem grupas karjerā. No otras puses – laikam labi atvadīties uz tik spēcīgas nots. “Orchard” ir melodisks un ļoti sirsnīgs indīroks.

 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti