«Radio Naba» gadumijā piedāvā normālās mūzikas Top 100 un prognožu spēli

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Gada pēdējā darba dienā 30. decembrī no pulksten 10.00 līdz 18.00 “Radio Naba” programmā būs iespēja dzirdēt gada aktuālāko kompozīciju apkopojumu “Top 100”, kas veidots atbilstoši radio klausītāju balsojumam visa 2020. gada laikā. Klausītāji varēs piedalīties arī izsludinātajā prognožu spēlē – uzminēt trīs populārākās kompozīcijas.

Top 100 gada nogalē ir viena no senākajām “Radio Naba” tradīcijām, kas šogad radio ēterā notiks jau astoņpadsmito reizi. Šo gadu laikā par klausītāju favorītiem ir bijušas tādas muzikālas apvienības un mūziķi kā Fever Ray, Moby, Chinawoman, “Röyksopp”, “Beach House”, “Mogwai”, “Arcade Fire”, “The Cure”, Imants Daksis. 2019. gadā pirmo vietu ieguva britu elektroniskās mūzikas projekts “Blanck Mass” ar kompozīciju “House vs House”, otro vietu grupa “Juuk” ar “Labu pamācību balāde”, savukārt trešo vietu ieguva “Oranžās brīvdienas” ar kompozīciju “Debesis vaļā”.

2020. gada klausītāju 100 iecienītākās dziesmas tiek apkopotas no raidījumiem “Radio Naba” "Top 25" un "Top 10 LV", kurus šogad vadīja Atis Žagars, Kaspars Eglītis un Valters Mednieks.
“Radio Naba” "Topi" ēterā skan katru nedēļu piektdienās, ik reizi tajā tiek iekļautas līdz pat desmit jaunām kompozīcijām. "Top 10 LV" apkopotas jaunākās Latvijas izpildītāju kompozīcijas, savukārt "Top 25" paredzēts ārvalstu melodijām.

“Naba” topos 2020. gada laikā kopā pabijušas 402 aktuālas kompozīcijas, no kurām vismaz 40% ir Latvijas izpildītāju darbi. Kopā par kompozīcijām klausītāji atdevuši gandrīz 40 tūkstošus balsu. Topā pārstāvētas dažādu stilu kompozīcijas, kā arī plašs valstu un valodu spektrs. Apkopojot rezultātus, tiek ņemts vērā balsu skaits, vieta un tas, cik nedēļas kompozīcija atradusies topa sarakstā.

No 29. decembra pulksten 14.00 līdz 30. decembris pulksten 14.00 klausītāji aicināti piedalīties prognožu spēlē, mēģinot noteikt tās trīs kompozīcijas, kas ieņems visaugstākās vietas šajā topā. Trīs pareizo atbilžu iesniedzēji, prognozētāji saņems “Radio Naba” balvas.

Ar populārāko kompozīciju simtnieku iepazīstinās “Radio Naba” mūzikas instruktori Jānis Vuguls, Elīza Daine, Kaspars Eglītis un Atis Žagars.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti