«Radio Naba» gadu noslēgs ar «normālās mūzikas top 100» un prognožu spēli

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Piektdien, 30. decembrī, no plkst. 10.00 "Radio Naba" piedāvās tradicionālo aizejošā gada aktuālāko kompozīciju apkopojumu "Top 100", kas veidots atbilstoši radio klausītāju balsojumam visa 2022. gada laikā. Klausītājiem būs iespēja piedalīties arī izsludinātajā prognožu spēlē – uzminēt trīs populārākās kompozīcijas, informēja radio pārstāvji.

"Nabas" mūzikas topos 2022. gada laikā kopā pabijušas 405 aktuālas kompozīcijas, no kurām vismaz 40% ir Latvijas izpildītāju darbi. Kopā par kompozīcijām klausītāji atdevuši gandrīz 48 tūkstošus balsu. Topā pārstāvētas dažādu stilu kompozīcijas, kā arī plašs valstu un valodu spektrs. Apkopojot rezultātus, tiek ņemts vērā balsu skaits, vieta un tas, cik nedēļas kompozīcija atradusies topa sarakstā.

No 29. decembra plkst. 14.00 līdz 30. decembra plkst. 14.00 klausītāji aicināti piedalīties prognožu spēlē, mēģinot noteikt tās trīs kompozīcijas, kas ieņems visaugstākās vietas šajā topā. 

Ar populārāko kompozīciju simtnieku iepazīstinās "Radio Naba" mūzikas instruktori, "Top 100" programmai izveidoti tandēmi – Jānis Kazulis un Dace Otomere, Nora Rieksta un Kaspars Eglītis, Ģirts Šolis un Valters Mednieks, Jānis Vuguls un Atis Žagars. 

100 iecienītākās dziesmas tiek apkopotas no diviem iknedēļas raidījumiem: "Top 10 LV" iekļautas jaunākās Latvijas izpildītāju kompozīcijas, savukārt "Top 25" paredzēts ārvalstu melodijām. Topi ēterā skan katru nedēļu piektdienās, ik reizi iekļaujot līdz pat desmit jaunām kompozīcijām.

Top 100 ir viena no senākajām "Radio Naba" tradīcijām, kas šogad radio ēterā notiks jau divdesmito reizi. Šo gadu laikā par klausītāju favorītiem ir kļuvušas tādas muzikālas apvienības kā "Wolf Parade", "Blanck Mass", "Fever Ray", Moby, "Chinawomen", "Röyksopp", "Beach House", "Mogwai", "Arcade Fire", "The Cure", Imants Daksis un citi.

2021. gadā pirmo vietu ieguva Anglijas postpanka grupa "Sleaford Mods" un Austrālijas "punk" apvienības "Amyl and The Sniffers" dziedātājas Amy Taylor kopdarbs "Nudge It", otro vietu ieguva apvienība "Public Service Broadcasting" piedaloties Blixa Bargeld no "Eins" ar "Der Rhythmus der Maschinen", savukārt trešo vietu ieguva "Audrú" ar kompozīciju "Cimdiņš".

LR6 - LU "Radio Naba" ir atvērts medijs, kas atspoguļo kultūras, urbāni inteliģentās vides, studentijas un alternatīvā dzīvesveida procesus un norises kvalitatīvā, dzīvā un dinamiskā veidā. "Radio Naba" ir brīvā formāta programma, kas Latvijas Radio FM viļņos skan kopš 2002. gada 1. decembra. Programmā klausītājiem pieejami vairāk nekā 50 regulāri raidījumi. 

"Radio Naba" klausāms FM 95,8 Rīgā un tās apkārtnē, bet visur citur portālos naba.lv, LSM.lv un mobilajās lietotnēs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti