Radio «Naba» gada klausītākie mūziķi: «Blanck Mass», «Juuk», «Oranžās brīvdienas»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Par Radio “Naba” klausītāko kompozīciju 2019. gadā atzīta britu elektroniskās mūzikas projekta “Blanck Mass” kompozīcija “House vs House”, savukārt topa otrajā vietā ierindojās pašmāju muzikālā apvienība “Juuk” ar kompozīciju “Labu pamācību balāde pazudušiem ļaudīm”, bet trešajā vietā latviešu turbofolka apvienība “Oranžās brīvdienas” ar kompozīciju “Debesis vaļā”. Latvijas Radio 6 – LU Radio “Naba” Top100 apkopo klausītāju iecienītākās kompozīcijas, kas iznākušas konkrētā gada laikā.

“Blanck Mass” ir britu elektroniskās mūzikas mākslinieka Bendžamina Džona Pouvera (Benjamin John Power) solo projekts. Kompozīcija “House vs House” ir no “Blanck Mass” ceturtā albuma “Animated Violence Mild”, kas iznāca 2019. gada 16. augustā.

Otrajā vietā ierindojās kompozīcija “Labu pamācību balāde pazudušiem ļaudīm” ar 15. gadsimta franču dzejnieka Fransuā Vijona vārdiem un Haralda Sīmaņa mūziku grupas “Juuk” izpildījumā. Grupā “Juuk” sadarbojas zināmi alternatīvās scēnas mūziķi, kurus vieno aizraušanās ar alternatīvo, tumšo folk & kantri. Grupā ir trīs dziesmu autori un solisti: Sniedze Prauliņa (balss, flauta), Edgars Šubrovskis (balss, ģitāras, bass) un Oskars Jansons (balss, ģitāras, bandžo); grupā spēlē arī Dina Skreitule (vijole, piebalss) un Rinalds Maksimovs (sitamie instrumenti). Ierakstā sitamos instrumentus spēlē arī Raitis Viļumovs.

Grupa JUUK
Grupa JUUK

Radio “Naba” Top100 pirmajā desmitniekā ierindojās vēl tādas latviešu kompozīcijas kā “Debesis vaļā” (3. vieta, “Oranžās brīvdienas”), “Māri, kur Anna” (5. vieta, “Riga Reggae”), “About” (7. vieta, Kashuks), “Kaila bagātība” (8. vieta, Elizabete Balčus).

Jau septiņpadsmito gadu pēc kārtas par Radio “Naba” tradīciju ir kļuvis pēdējā gada darba dienā atskatīties uz visām konkrētā gada jaunajām kompozīcijām un noteikt klausītāju novērtētākās kompozīcijas. Gada Top100 veido kompozīcijas, kas šī gada laikā nokļuva Radio “Naba” LV Top10 vai ārzemju mūzikas Top25.

Abos Radio NABA topos 2019. gada laikā iekļautas 408 aktuālas kompozīcijas, no tām vismaz 35% ir Latvijas izpildītāju darbi.

Topā pārstāvētas dažādu stilu laikmetīgas kompozīcijas, kā arī plašs valstu un valodu spektrs. Valstu pārstāvniecības kontekstā, bez ASV, Lielbritānijas, Kanādas, Francijas un Vācijas, var minēt sekojošas valstis – Beiruta, Jamaika, Meksika, Mali, Kongo Demokrātiskās Republika, Singapūra, Krievija, kā arī Itālija, Spānija, Dānija, Somija, Zviedrija, Islande un līderos, protams, Latvija. Kopā par kompozīcijām klausītāji atdevuši gandrīz 42 tūkstošus balsu.

"Oranžās brīvdienas"
"Oranžās brīvdienas"

Ar populārāko kompozīciju simtnieku šogad iepazīstināja Radio “Naba” mūzikas instruktori Jānis Vuguls, Jānis Kazulis, Kaspars Eglītis un Atis Žagars.

Šā un iepriekšējo gadu “Top 100” saraksti atrodami naba.lv sadaļā "Top 100". Savukārt aktuālā gada audio ieraksts pieejams arhīvā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti