Radio «Naba» 15.jubilejā aicina uz lielkoncertu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

2. decembrī, sestdienā, Latvijas Radio 6 – Latvijas Universitātes radio „Naba” aicina uz svinību lielkoncertu – „Radio „Naba” 15. gadadiena, Eduardam Veidenbaumam – 150”.

Koncertā vienotu priekšnesumu veidos „Rāva”, „Martas asinis”, Čipsis un Dullais, „MMMM”, „Tehnikums”, „Hipstokrātija”, Juris Kulakovs un Ieva Akuratere, kā arī filozofu apvienība "aaafterwork”. Vakara gaitā būs vērojama nepieradināta video un Dj programma, visi apmeklētāji dāvanā saņems ekskluzīvo radio „Naba” kalendāru 2018. gadam.

Līdzās ierastajam mūziķu repertuāram koncertā būs dzirdamas kompozīcijas ar Eduarda Veidenbauma vārdiem gan mūsdienīgos elektroniskos ritmos no ilgi gaidītās ritmiskās orģinālmūzikas izlases “Veidenbaums. Vaidi un Gaidi”, gan arī klasiskajā Jura Kulakova un Ievas Akurateres programmā “Septiņarpus dziesmas” ar Eduarda Veidenbauma vārdiem”. Vakara programmu papildinās filozofu apvienība “aaafterwork”, kas piedāvās refleksiju “Radio-aktīvais Veidenbaums”. Apvienību veido trīs filozofi - Andrejs Balodis, Andris Hiršs un Ainārs Kamoliņš, kuri šogad īstenojuši performatīvu un akadēmisku projektu "Mehāniskais Veidenbaums".

Koncerta norises vieta - Latvijas Universitāte (LU), Aspazijas bulvārī 5. Tā ir vieta, kur 1925. gada 1. novembrī ar operas „Madame Butterfly” translāciju oficiāli tika atklāts toreizējais Latvijas Pasta un telegrāfa departamenta Rīgas radiofons, savukārt šodien tā ir Latvijas Universitātes Biznesa, vadības un ekonomikas fakultāte, Latvijas Universitātes Medicīnas fakultāte, Latvijas Universitātes Vēstures un filozofijas fakultāte, kā arī Latvijas Radio 6 - Latvijas Universitātes radio "Nabas" mājvieta.

Radio "Naba" jubilejas svinīgo aktivitāšu ietvaros līdz 20. novembrim ikviens var piedalīties arī fotokonkursā „15x15”, šī gada tēma - “Vilnis”, izstādes atklāšana 30. novembrī. Savukārt 1. decembrī visas dienas garumā radio "Naba" ēterā būs dzirdama svētku koncertmaratona programma, tiešraidē no studijas, kur uzstāsies 10 muzikālās apvienības, būs dzirdamas īpašas intervijas, reportāžas un sveicieni.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti