Radio «Klasika» aicina svinēt Vāgnera 200.jubileju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Trešdien, 22.maijā visā pasaulē plaši tiks atzīmēta komponista Riharda Vāgnera divsimtā jubileja un, godinot izcilo komponistu, Latvijas Radio 3 – Klasika sadarbībā ar mūzikas izdevniecību „Upe tuviem un tāliem” aicina uz svētkiem Vāgnera ielā.

No pulksten 14:00 līdz 15:00 Latvijas Radio 3 – Klasika veidos tiešo translāciju no Riharda Vāgnera ielas, kuras 4.namu slavenais komponists savulaik gandrīz divus gadus sauca par savām mājām. Tiešraides laikā slavenākās opermūzikas tēmas sacilpos trombonists Vairis Nartišs, bet par kādreizējā teātra un visas ielas vēsturi stāstīs Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidents Ojārs Spārītis. Diriģents Imants Resnis atklās Vāgnera partitūru iestudēšanas smalkumus un zemūdens akmeņus, bet dziedātāji Liene Kinča un Armands Siliņš kliedēs bažas par Vāgnera mūzikas ietekmi uz balsi. Pianists Vestards Šimkus, līdzās autogrāfu dalīšanai, piekritis pastāstīt arī par komponista attiecībām ar klaviermūziku.

Interesenti un garāmgājēji aicināti piedalīties tiešraides tapšanā un tās noslēgumā, baudot dzirkstošu pārsteigumu „Elzas sapnis” un kūku „Loengrīna ceļojums”, uzsaukt kopīgu tostu komponista skaņdarbu radošai atskaņošanai!

Tiešraidi no R.Vāgnera ielas vadīs Dina Dūdiņa-Kurmiņa, bet to klausīties varēs arī internetā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti