Kultūras ziņas

Mihalkova filmā galvenajā lomā latviešu aktieris

Kultūras ziņas

Keramika izgaismo galeriju "Daugava"

Pūtēju orķestris Rīga - bērniem

Pūtēju orķestris «Rīga» uzsāk koncertu ciklu bērniem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Sākoties jaunajai mācību sezonai,  pūtēju orķestris "Rīga" un tā vadītājs Mārtiņš Ozoliņš uzsākuši jaunu koncertu ciklu bērniem “Nāc, ieklausies orķestrī Rīga”. Tā būs laba iespēja četros dažādos koncertos iepazīties klātienē ar dažādu instrumentu skanējumu un raksturu. Pirmais koncerts 8.oktobrī bija veltīts saksofona izgudrotājam Ādolfam Saksam, kurš šo instrumentu radījis pirms 200 gadiem.

Kinoteātra “Splendid Palace” krāšņā zāle pildās ar raibu un jautru publiku. Skolotāju pavadībā šeit no dažādām skolām sanākuši bērni veselām klasēm, lai stundu no savas mainīgās uzmanības censtos veltīt pūtēju orķestra mūzikai.

"Bērni ir tie, kurus nevar apmānīt, ja ir interesanti, tad savu sajūsmu un prieku izrāda aplausos vai kāda savādākā veidā," atzīst diriģents Mārtiņš Ozoliņš. "Ja ir garlaicīgi, tad viņš dara ko citu blakām. Bērnu auditorija ir tā visjutīgākā tieši pret labām lietām, lai viņam būtu interesanti."

Interese koncerta sākumā pilnīgi droši bija liela, ko sagaidot muziķus, bērni apliecināja ar kinoteātra zālē sen nedzirdētām ovācijām.

Iespējams, ka, pildot savu mūziķu misiju - ieinteresēt bērnus apgūt kādu no mūzikas instrumentiem, pūtēju orķestrim "Rīga" pēc šīs koncertu sērijas kādā mūzikas skolā veidosies jauna paaudze sastāva maiņai.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti