Pūtēju orķestris «Rīga» meklē māksliniecisko vadītāju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Profesionālais pūtēju orķestris "Rīga" meklē jaunu māksliniecisko vadītāju un galveno diriģentu, apstiprināja orķestra direktore Ilona Breģe.

Līdzšinējais orķestra "Rīga" mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents Mārtiņš Ozoliņš 8.janvārī atkāpies no amata pārāk lielās slodzes dēļ Latvijas Nacionālajā operā un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā.

Breģe paskaidroja, ka konkurss uz orķestra mākslinieciskā vadītāja amatu netiks sludināts, pašlaik notiekot sarunas ar potenciālajiem kandidātiem.

"Orķestrī darbojas mākslinieciskā padome kā konsultatīva organizācija, un pašlaik notiek sarunas un sadarbība koncertos ar potenciālajiem mākslinieciskā vadītāja kandidātiem," sacīja Breģe.

Atbildot uz jautājumu, kad jauno vadītāju varētu izraudzīties, Breģe pauda cerību, ka 2015./2016.gada sezonu orķestris sāks jau ar jaunu māksliniecisko vadītāju

Ozoliņš par Profesionālā pūtēju orķestra "Rīga" māksliniecisko vadītāju un galveno diriģentu kļuva 2011.gadā. Pašlaik Ozoliņš ir Latvijas Nacionālās operas galvenais diriģents un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Orķestra diriģēšanas katedras vadītājs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti