Pūtēju orķestris «Rīga» atklāj sezonu ar koncertu «Rīga – Mazā Parīze»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Ar koncertu „Rīga - Mazā Parīze” jauno koncertsezonu trešdien vakarā sāks profesionālais pūtēju orķestris „Rīga”. 

Koncertā skanēs gan mūsdienu britu komponista Martina Ellerbija kompozīcija pūtēju orķestrim „Parīzes skices”, gan franču komponista Serža Lancena Parīzes simfonija un citi skaņdarbi pūtēju orķestrim un solistiem.

Programmas autori iedvesmojušies no koncerta norises vietas - Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zāles, kas saistās gan ar grāmatām, gan seniem krājumiem un mūziku, stāsta pūtēju orķestra „Rīga” direktore Ilona Breģe.

 „Domājot par to, ko varam piedāvāt tieši šajā zālē, kas nav pārāk liela un kur nevar atskaņot rokkoncertus, tātad runa ir par akustisko mūziku, mūsu mākslinieciskā vadītāja Mārtiņa Ozoliņa skats vērsās franču mūzikas virzienā,” atklāj Breģe.

„Tā tapa brīnišķīga programma „Rīga - mazā Parīze”, kur skanēs Morisa Ravēla „Bolero”, būs arī franču komponista Frensisa Pulenka Sonāte flautai, ko atskaņos Dita Krenberga. Otrs solists, čellists Ēriks Kiršfelds atskaņos Gabriela Forē „Elēģiju”. Šo programmu varētu nosaukt par vidusceļu starp popmūziku un akadēmisko mūziku, faktiski tie ir labi pazīstami akadēmiskās mūzikas vai klasikas hiti,” stāsta Breģe. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti