Pūtēju orķestris «Rīga» aicina skolēnus uz valsts svētkiem veltītu muzikālu sarunu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Atzīmējot Lāčplēša dienu un gaidāmos Latvijas valsts svētkus, profesionālais pūtēju orķestris „Rīga” trešdien aicina uz muzikālu sarunu „Es dziedāšu par tevi, Tēvu zeme”. Kinoteātra „Splendid Palace” Lielajā zālē ar skolēniem sarunāsies dziedātājs un aktieris Daumants Kalniņš, dziedās Aija Vītoliņa, spēlēs orķestris „Rīga” diriģenta Raita Ašmaņa vadībā.

 

Šādas sarunas par mūziku orķestris rīko jau vairākus gadus, un tās skolēnu vidū izrādījušās ļoti populāras. Šoreiz saruna būs īpaši veltīta valsts svētkiem, stāstīja orķestra „Rīga” projektu vadītāja Asnate Siliņa.

„Šis koncerts ir veidots patriotiskās noskaņās, un mazie klausītāji ar mūzikas starpniecību vairāk varēs uzzināt par 11. un 18.novembri. Mēs pievērsīsimies arī svarīgiem kultūras faktiem, kā Dziesmu un deju svētku norisei, ieskicēsim arī Andreja Pumpura eposu „Lāčplēsis” un tā nozīmi. Tiks apdziedāta Latvijas skaistā daba, un līdzās tautasdziesmām dzirdēsim arī dažādu Latvijas komponistu – Raimonda Paula, Imanta Kalniņa, Emīla Dārziņa, Jurjānu Andreja, Zigmara Liepiņa – mūziku. Arī caur šo mūziku mēs cenšamies parādīt mīlestību pret Latviju,” stāstīja Siliņa.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti