Pūšamo instrumentu orķestra un elektronisko mūziku sapludinās Ziemassvētku dziesmās

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Rīgas Domā sestdienas vakarā notiks visai neparasts Ziemassvētku koncerts. Tajā piedalīsies Nacionālo bruņoto spēku orķestris kopā ar elektroniskās mūzikas mākslinieku ELVI jeb Elvi Zantu.

Koncertā skanēs daudzveidīgs repertuārs, gan latviešu komponistu mūzika, gan ārzemju klasika. Koncerta ienākumi tiks izmantoti Rīgas Doma jaunās vitrāžas „Ar degsmi par brīvu Latviju" tapšanai.

Abu ikdienā ļoti atšķirīgo mūzikas virzienu pārstāvji pirms koncerta uzsver vēlmi eksperimentēt un izmēģināt ko jaunu. „Mēs jebkurā gadījumā cenšamies meklēt arvien ko jaunu. Bet šoreiz ir pavērusies tāda pavisam cita sfēra no ļoti atšķirīga mākslas žanra. Man šis sakausējums personiski ļoti patīk, un tas rezultāts būs kas jauns un vēl nebijis," stāsta Nacionālo bruņoto spēku orķestra diriģents Guntis Kumačevs.

Līdzīgu viedokli izsaka arī elektroniskās mūzikas izpildītājs Elvis Zants. „Šķiet Latvijā šāda precedenta nav bijis, ka pūšamo instrumentu orķestris uzstātos kopā ar elektroniku. Gan man, gan orķestrantiem tas viss ir joprojām pārsteigums un tāds turpinās būt arī šī vakara koncertā," klāsta Zants.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti