Publiskots «Gas of Latvia» koncertieraksts festivālā «Skaņu mežs»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Andra Indāna brīvformas mūzikas projekts „Gas of Latvia” platformā "Bandcamp" publicējis koncertierakstu no nepieradinātās mūzikas festivāla „Skaņu mežs” divpadsmitā izlaiduma, kas noritēja pagājušā gada oktobrī. 

Koncertieraksts pieejams šeit.

"Gas of Latvia" festivālā „Skaņu mežs” uzstājās kopā ar mākslinieci Katrīnu Neiburgu. Koncerts izpelnījās pozitīvas atsauksmes ne tikai vietējā presē, bet arī britu mūzikas žurnālā „The Wire”.

„Katrīnas Neiburgas darbi tikpat labi varētu izrādīties esam fragmenti no Andreja Tarkovska vai Jerži Skolimovska filmām; ainavas ir bagātīgas, taču drūmas, un piepildītas ar mainīgiem nozīmju zvaigznājiem," žurnālā "The Wire" rakstīja Roberts Berijs. "Pavadītas ar spocīgu "Gas of Latvia" (īstajā vārdā Andra Indāna) mūziku, tās veido neatvairāmu un valdzinošu, sapnim līdzīgu pieredzi. Indāns, viens no šīs valsts autoritatīvākajiem elektroniskajiem mūziķiem, jau sen strādājis pie skaņu celiņiem Neiburgas filmām, taču šoreiz Neiburga uzstājās drīzāk kā „vīdžejs” "Gas of Latvia" mūzikai. [..] Attēls šeit kalpoja par kontrapunktu Indāna skaņu tumši suģestējošajai atmosfērai, kuru neparedzamos akcentos strukturēja neritmiski sitieni.”

"Skaņu meža” rīkotāji norāda, ka arī šogad festivāls notiks oktobrī, solot jau pavisam drīz izziņot pirmos māksliniekus. 

Tikmēr "Gas of Latvia" strādā pie jauniem projektiem, tostarp eksperimentālas popmūzikas albuma, kā arī jaunas ritmiskās muzikālas programmas, kas tiks prezentēta Norvēģijā – festivāla „Skaņu mežs” un „Insomnia” sadarbības projekta ietvaros.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti