Publiskots Aijas Eriņas un Nika Matvejeva duets dziesmā «Turpinājums»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Tuvojoties Aijas Eriņas dzimšanai dienai,  klajā laists pirmatskaņojums  vienam no dziedātājas agrīnajiem studijas ierakstiem, kas 2007. gadā tapis duetā ar Niku Matvejevu, informēja ieraksta veidotāji.

Aija šī gada 12. maijā būtu svinējusi savu 34 gadu jubileju, taču 2017. gada 19. jūlijā viņa negaidīti aizgāja mūžībā.

Dziesma bija tapusi Nika Matvejeva studijā 2007. gadā, bet savu oficiālu iznākšanu tā arī nepiedzīvoja.  No studijas audio ierakstiem, kas bija saglabājušies, bija iespējams restaurēt skaņu, un dziesma  tika papildināta ar jaunām sitamo instrumentu partijām.

Dziesmas ierakstā piedalījās  Aija Eriņa ( 1985-2017) – vokāls, Niks Matvejevs  ( 1958–2014) – vokāls, taustiņi, programmēšana,  Valdis Metlāns – sitamie instrumenti. Mūzikas un teksta autors - Andris Eriņš, aranžijas autors – Niks Matvejevs.  Skaņas pēcapstrāde – Kārlis Šteinmanis.

Aija Eriņa plašāku atpazīstamību guvusi ar uzvaru Latvijas Televīzijas rīkotajā šovā “Latvijas Talants 2008”, trīs sezonas piedalījusies LNT šovā “Dziedošās ģimenes”, kā arī ar daudzām populārām dziesmām izskanējusi Latvijas radiostacijās. A. Eriņa gan kā solomāksliniece, gan kopā ar dziedošo Eriņu ģimeni savas muzikālās karjeras laikā ir sniegusi vairāk nekā 100 koncertu visā Latvijā.

Aijas Eriņas ieraksti un muzikālā daiļrade ir apkopti divos izdevumos - albumā “Par martu, maiju un decembri”, kas nāca klajā 2017. gadā, un 2018. gadā izdotajā izlasē. Ieraksti pieejami interneta vietnē “Bandcamp” un “Youtube”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti