Publisko Liepājas ostā tapušo Ivo Fomina dziesmas «Nāc» videoklipu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Publiskots Ivo Fomina dziesmas "Nāc" videoklips, kas tapis Liepājas ostā. Kā norāda klipa veidotāji, iespēja redzēt to, kas un kā šajā ostā izskatās, joprojām ir lemta ne visiem.

"Tas visai filmēšanas komandai bija liels piedzīvojums. Ostā rosība neapstājas ne uz mirkli, kaut kur strādā ceļamkrāni, brauc kravas pārvadātāji, dūc kuģu motori un apkārt valda neparasts industriāls troksnis. Osta ir kā milzīga, visiem neredzama artērija, kas dzīvo savu aktīvo dzīvi, par kuru liepājnieki nemaz nenojauš. Mums bija interesanti un brīžiem pat nedaudz baisi iejusties šajā vidē,"  stāsta Ivo Fomins.

Liepājas ostas (agrāk Līvas) vēsture ir aizsākusies jau 1263.gadā, un šajos garajos gados tā ir attīstījusies un mainījusies līdzi laikam. Padomju laikos osta pārsvarā kalpoja tikai militāriem mērķiem un bija slēgta apmeklētājiem. Latvijai atgūstot neatkarību, osta atguva savu civilo statusu, bet kopš 1997.gada, ostā darbību uzsāk Liepājas speciālā ekonomiskā zona (LSEZ).

Dziesmas videoklipa autors un operators ir producents Ritvars Bluka, ar kuru Ivo Fomins sadarbību uzsāka realizējot dziesmas "Šodien" videoklipu. Arī dziesma "Nāc", tāpat kā jau pieminētā dziesma "Šodien", kā arī Ivo pēdējo laiku pazīstamākā dziesma "Nekas jau nebeidzas" ir iekļauta Ivo un viņa grupas jaunākajā albumā, kas izdots pērnā gada nogalē.

"Es esmu ļoti gandarīts gan par mūsu jauno albumu, gan par sadarbību ar Ritvaru," norāda Ivo Fomins. "Viņš perfekti jūt kadru un ar savu skatu caur kameru dod dziesmai jaunas krāsas. Es pats, skatoties video, šo dziesmu iepazinu no jauna. Dziesmas teksts ir par to, ka " ...ar vienu vārdu var visu izmainīt" un tas ir galvenais vēstījums, bet Ritvars tam piešķīra vēl vienu dimensiju, uzsvaru liekot uz dziesmas piedziedājuma vārdiem "Nāc, un atver acis man, lai es redzu, uz kuru pusi griežas pasaule..." Videoklipā es esmu tas, kurš nāk. Katrā ziņā viņš ir meistars un es priecājos, ka dziesmas teksta autors Guntars Račs mūs iepazīstināja."

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti