Kultūra

Lūznavas muižā sestdien atklās Kristapa Priedes izstādi "Mehāniskie eņģeļi"

Kultūra

Atklās Graudules-Putnieces izstādi "Zīmēšanas maratons - 366 dienas"

Gacho hiphopa projekta "Mesa" koncerti

Projekts «Mesa» uzsāks koncertu sēriju «Triptihs»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Sestdien, 4. februārī, sava jaunā hiphopa projekta „Mesa” koncertu sēriju uzsāks mūziķis Gatis Irbe jeb Gacho. Sērija saucas „Triptihs” un ir visai neparasta, jo katrs no trim koncertiem ietver kādu atšķirības zīmi. Par to liecina jau koncertu nosaukumi, proti, Liepājā notiks Baltais koncerts, Valmierā – Zaļais koncerts, bet Rīgā – Sarkanais koncerts.

Gata Irbes jeb Gacho jaunākais albums „Mesa”, kā allaž, atspoguļo ļoti personiskas viņa izjūtas un dzīves vērojumus. Viņš pats atzīst, ka „Mesā” viņš (tagad jau savos 33 gados) atklājas daudz nobriedušāks, nosvērtāks un vēstījumos dziļāks nekā iepriekšējos albumos.

Viena no galvenajām albuma tēmām ir cilvēka attiecības ar viņam atvēlēto laiku.

Kā stāsta Gatis Irbe, viņu patiešām satrauc – cik mēs pavirši izturamies pret mums doto laiku, vai nu bez mitas par katru cenu dzenoties pēc naudas vai pakļaujoties interneta vai trula komforta varai, vai ieslīgstot trulā komforta zonā.

Gatis Irbe: „Par laiku… Viennozīmīgi tā ir šobrīd man ļoti aktuāla tēma. Kā tad tērēt laiku, kā ne. Man piepildīts laiks ir tad, kad es sajūtu dzīvi, kas es to neesmu vienkārši truli nosēdējis. Tās ir attiecības ar līdzcilvēkiem un draugiem. Es aizbraucu, pieņemsim, padzīvot pie saviem vecākiem, es gribu vairāk laika pavadīt ar viņiem, vairāk viņus sajust un sajust viņu mīlestību un tieši tāpat pretī dot, jo mēs jau dzīvojam diemžēl vienreiz, tāpēc ir šī kopā būšana jāizbauda, jāatrod tai laiks."

Piepildīts laiks ir tad, kad mēs dalāmies ar citiem – šo atziņu Gatis Irbe arī īstenojis, līdz ar albuma „Mesa” iznākšanu sarīkojot labdarības kampaņu, no kuras iegūtie līdzekļi tika ziedoti bērniem ar kustību traucējumiem. Par saziedotajiem 17 000 eiro 10 bērniem kļuva iespējama viņiem ļoti svarīga rehabilitācija.

Gatis Irbe: „Es esmu tāds ļoti sportisks un dzīves aktīvs, es savu dzīvi vispār nevaru iedomāties bez aktīva dzīvesveida, bez skriešanas, lekšanas, trakulības. Tas laikam bija tas, kāpēc es gribēju palīdzēt tieši šiem bērniem ar kustību traucējumiem, kas viņiem palīdzētu dot cerību būt aktīviem, būt kustībā. Es domāju, ka bērnam tas ir pats grūtākais, kad viņš redz, ka viņš nevar to, ko dara viņa draugs vai kaimiņš. Jā, tika saziedots atbalsts 10 bērniem, aptuveni 17 000."

Gata Irbes jaunais projekts „Mesa” izskanēs triju koncertu sērijā, kas saucas „Triptihs” un kas sāksies šonedēļ.

Sērija neparasta ar to, ka katrs koncerts būs atšķirīgs, katrā no tiem būs atšķirīgi viesi un atšķirīgs vizuālais veidols – gan gaismas partitūra, gan mūziķu tērpi. Ne velti tie saucas „Baltais koncerts”, „Zaļais koncerts” un „Sarkanais koncerts”.

Pirmais – Baltais koncerts  - notiks jau šo sestdien, 4.februārī, Liepājā, un tajā īpašais Gata Irbes viesis būs Igo.

“TRIPTIHS” koncertu sērija norisināsies:

  • 04.02. – Baltais koncerts, Liepājā, koncertzālē “Lielais dzintars”,
  • 17.02. – Zaļais koncerts, Valmierā, Valmieras Drāmas teātrī,
  • 11.03. – Sarkanais koncerts, Rīgā, koncertzālē “Palladium”.
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti