Rīta Panorāma

Sākas festivāls SANSUSĪ

Rīta Panorāma

Daudzveidīga atpūta Ogres Zilajos kalnos

Muzikālās kalpošanas apvienība rīko 5. Priekules Mūzikas festivālu

Priekules mūzikas festivālā šogad īpašais viesis būs Raimonds Pauls

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

No 9. līdz 11. augustam notiks 5. Priekules mūzikas festivāls, kurā piedalīsies Latvijas baptistu draudžu mūziķi, Priekules novada mūziķi, solists Daumants Kalniņš, aktieri - Dita Lūriņa un Mārtiņš Egliens. Festivāla īpašais viesis festivālā būs maestro Raimonds Pauls.

“Priekules aura ir iedvesmojoša. Tā ieliek tik daudz tavā šūpulī, ka negribas par to klusēt. Tāpēc ir šis festivāls, kas sakrīt ar Priekules pilsētas svētkiem,” Latvijas Televīzijas raidījumā “Rīta Panorāma” saka festivāla idejas autors un iniciators, komponists Ēriks Ešenvalds, stāstot par Priekuli kā savu dzimto pilsētu.

Savukārt Latvijas Baptistu draudžu savienības Muzikālās kalpošanas apvienības pārstāve Sarmīte Pāvulēna norāda, ka no citiem festivāliem Priekules mūzikas festivālu atšķir garīgā un laicīgā apvienojums.

Festivāls notiek vienā laikā ar 16. Priekules Ikara svētkiem. Kā ierasts, arī šogad tas norisināsies trīs dienas. Piektdien, 9. augustā, plkst. 20.30 paredzēts svētku atklāšanas koncerts Priekules daudzfunkcionālajā sporta hallē, kurā piedalīsies batistu draudžu apvienotais koris, “Fusion” koris, “Kompasa” jauniešu koris, pielūgsmes mūziķi un solisti.

Savukārt 10. augustā plkst. 11.00 visi dalībnieki piedalīsies svētku gājienā, bet plkst.12.30  arī ielu muzicēšanas maratonā, kas notiks četrās vietās Priekulē, proti, pie "Latvijas pasta", pie Priekules Evaņģēliski luteriskās baznīcas, Priekules slimnīcas dārzā un pie Zviedru vārtiem.

Sestdienas vakarā, 10. augustā, plkst. 19.00 Priekules daudzfunkcionālajā sporta hallē notiks svētku lielkoncerts, kurā Latvijas baptistu draudžu apvienotais koris, kā arī Priekules novada mūziķi muzicēs kopā ar maestro Raimondu Paulu, solistu Daumantu Kalniņu, aktieriem Ditu Lūriņu un Mārtiņu Eglienu.

11. augustā plkst.11.00  būs svētku noslēguma dievkalpojums, tajā sludinās Priekules baptistu draudzes sludinātājs Guntars Lašauri, bet muzicēs festivāla dalībnieki: apvienotais draudžu koris, pielūgsmes mūziķi un solisti.

“Mēs sākam ar Dieva slavēšanu. Sestdien mums ir dažādas aktivitātes – lielkoncerts ar Raimonda Paula un citu mākslinieku piedalīšanos, bet svētdien mēs noslēgsim [festivālu] ar ekumenisku dievkalpojumu, kurā arī muzicēsim. Tas ir kā aplis, kas noslēdzas,” festivāla norisi raksturo Pāvulēna.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti