Rīta Panorāma

Komēdija ar pašnāvībām "Harolds un Moda" Dailes teātrī

Rīta Panorāma

Intervija ar Zani Valenieci , Inesi Kļavu un Matīsu Spaili

Intervija ar Juri Vaivodu un Diānu Valdemāri

Prezentēs Latvijas mūzikas vēstures digitālo projektu «Izdziedam100.lv»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Latvijas Nacionālajā bibliotēkā (LNB) 15.novembrī plkst.12 notiks Latvijas mūzikas vēsturei veltītas mobilās lietotnes un interneta vietnes "Izdziedam100.lv" prezentācijas pasākums, informēja pasākuma rīkotāju pārstāve Inese Ozoliņa.

Par godu Latvijas simtgadei "Elektrum" sadarbībā ar Latvijas valsts simtgades biroju, Kultūras ministriju, Latvijas Nacionālās kultūras centru, LNB, vairākiem muzikologiem, komponistiem, mūziķiem un vēsturniekiem izveidojuši projektu - interaktīvu mobilo lietotni un interneta vietni, kur tiks iekļautas Latvijas valsts aizritējušo simtgadi raksturojošās dziesmas.

""Izdziedam100" ir Latvijas skaistāko un vēsturiski nozīmīgāko simtgades dziesmu izdziedāšanas platforma," stāsta platformas pārstāve Diāna Valdemāre. "Šī platforma veidota kā kultūrvēsturisks mantojums, apkopojot gan dziesmas, gan to oriģinālo izpildījumu, pavadījumu, tāpat arī notis un vārdus, kā arī vēsturiskus faktus par šo dziesmu tapšanu, par laiku, kad tās tapušas, par laiku, par ko tās vēsta."

Projekta tapšanā atbalstu pauduši tā vēstneši - mūziķi, aktieri un citas sabiedrībā atpazīstamas personas, piemēram, Latvijas Nacionālā teātra un Jaunā Rīgas teātra kolektīvs, Labdarības organizācija "Nāc līdzās!", kā arī maestro Raimonds Pauls, mūziķi Renārs Kaupers, Aija Andrejeva, Dons un Aminata.

Paredzēts, ka ik mēnesi projekta mobilajā lietotnē un interneta vietnē publicēta 20 dziesmu izlase, ko veidojuši komponists Juris Vaivods, muzikoloģe Gunda Vaivode, mūziķis Aigars Grāvers, Latvijas Kara muzeja vēstures nodaļas vadītāja Barba Ekmane un vēstures maģistrants arhivniecībā Kaspars Strods. Katra izlase tiks papildināta ar muzikālo pavadījumu un nošu rakstiem, kā arī nozīmīgiem dziesmu faktiem, tostarp stāstiem un fotogrāfijām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti