Prezentē Latvijas Radio kora jubilejas grāmatu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Klajā nākusi Latvijas Radio kora jubilejai veltītā grāmata "Latvijas Radio koris. Fakti. Atmiņas. Attēli", kas apkopo kora 75 gadus garo vēsturi, sākot no 1940.gada.

Grāmatas atvēršanas svētki pirmdien, 27. martā, notiks galerijā "Istaba", kuras vadītāja Linda Lūse ir arī grāmatas māksliniece.

Prezentē Latvijas Radio kora jubilejas grāmatu
00:00 / 00:46
Lejuplādēt

"Es kā māksliniece ar Latvijas Radio kori sadarbojos jau ilgstoši, bet, protams, ka strādāt pie kora grāmatas, tas nozīmē daudz nopietnākā līmenī satuvināties ar kori visā tā vēstures griezumā.

Tajā man vislielākā palīdze un vēsturisko bilžu piegādātāja bija kora soliste Ieva Ezeriete, savukārt, lai kuģis stūrētu pareizajā virzienā, visu kontrolēja grāmatas redaktors Orests Silabriedis, kas ir arī viens no grāmatas tekstu autoriem līdzās Ilzei Šarkovskai-Liepiņai un Marutai Rubezei," stāsta Lūse.

Viņa priecājas, ka grāmatā ir ļoti daudz vizuālā materiāla, kas palīdz uzburt konkrētā laika sajūtu. "Vairums attēlu, manā uztverē, vispār ir kā kadri no senām Rīgas kinostudijas mākslas filmām," piebilda grāmatas māksliniece.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti