«Prāta Vētras» uzstāšanās Glastonberijā pulcē ap tūkstoti skatītāju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

„Prāta Vētras”uzstāšanās Glastonberijas festivālā sapulcinājusi ap tūkstoti skatītāju, intervijā Latvijas Radio pastāstīja grupas koncerta aculiecinieks, LETA redaktors Andrejs Mēters.

„”Prāta Vētras” koncerts bija ierasti enerģisks un emocionāls,” iespaidos par redzēto dalās Mēters. Ja „Prāta Vētras” uzstāšanās sākumā teltī bijuši pāris simti skatītāju, tad uz beigām to jau sanācis nepilns tūkstotis.

Skatītāju rindās bijuši arī vairāki latvieši ar karogiem. Koncerta beigu daļā Kaupers pieskrējis un palūdzis aizņemties vienu no karogiem. Tad viņš atgriezies uz skatuves un grupa izpildījusi vēl vairākas dziesmas ar Latvijas karogu.

„Prāta Vētra” 45 minūšu ilgajā koncertā uz Džona Pīla skatuves Glastonberijas festivālā pārsvarā izpildījusi dziesmas no saviem jaunākajiem albumiem.

„Vienā brīdī Renārs Kaupers pieteica, ka kauns nenodziedāt dziesmu latviski, jo bija vairāki desmiti latviešu fanu skatītāju rindās, un tad viņi izpildīja dziesmu „Mēles”,” atklāj LETA redaktors, piebilstot, ka vairākās dziesmās Kaupers dziedājis gan latviski, gan angliski. Lai gan publika līdzi nav dziedājusi, toties jutusi līdzi „Prāta Vētrai” gan.

„Līdzi juta ne tika latviešu fani, bet arī britu skatītāji,” stāstījumu noslēdz Mēters.

Iepriekš intervijās Latvijas Radio Renārs Kaupers skaidroja, ka Džona Pīla skatuve Glastonberijā atrodas teltī, kuras ietilpība varētu sasniegt piecus tūkstošus skatītāju.

"Prāta Vētra" ir pirmā latviešu grupa, kurai piedāvāta uzstāšanās vienā no lielākajiem un zināmākajiem mūzikas festivāliem pasaulē - Glastonberijas festivālā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti