Rīta Panorāma

Intervija ar Edgaru Šnepu

Rīta Panorāma

Telefonsaruna ar Madaru Līcīti

Intervija ar grupu "Prāta vētra"

«Prāta vētra»: Viss ir kārtībā ne tikai ar prātu, bet arī ar vētru

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

19.maijs ir priecīga diena visiem grupas "Prāta vētra" faniem, jo klajā nāk grupas vienpadsmitais albums "7 soļi svaiga gaisa". Kā intervijā "Rīta Panorāmā" atzīst "Prāta vētras" mūziķi, esot labi padarīta darba sajūta.

"Mēs sākām pagājušā gada maijā, gads ir pagājis. Labs gads ir bijis, ražīgs," saka Renārs Kaupers, atklājot - albuma ierakstīšanas process noritējis ātri. "Sagatavošanās posms bija garāks nekā parasti, bet tas bija labi, jo mēs labi sagatavojāmies, labi samēģinājām. Un pēc tam ierakstījām divās nedēļās," stāsta Kaupers, savukārt Māris Mihelsons norāda - albuma iznākšanas dienā satraukuma neesot, ir apmierinājums un gandarījums, ka albumu beidzot var paņemt rokās. Kā atklāj Renārs Kaupers, albums "7 soļi svaiga gaisa" jau nonācis Ministru prezidentes Laimdotas Straujumas rokās.

Jautāts, par ko "Prāta vētra" dzied jaunajā albumā, Kaspars Roga stāsta: "Par balansu, par līdzsvaru, par vietas atrašanu mūsdienās vidē, pilsētā, vispār pasaulē. Cilvēka iekšējais balanss ar ārējo pasauli, kā viņš ar to visu sadzīvo. Tas būtu tā ļoti skaļi un filozofiski teikts, bet tā tas ir, par to mēs dziedam."

"Tas ir rezumē par 2014., 2015.gadu - tā jūtas "Prāva vētra". Es domāju, ka "Prāta vētras" klausītājs teiks - par to pašu jau arī dzied, kas tad tur tāds. Bet koncepcija tiešām bija "Cilvēks pilsētā". Mēs esam pilsētā, mums patīk tā pilsēta, mēs to mīlam, bet tai pašā laikā nāk līdzi visādas lietas, kad mums jāiziet uz kompromisiem starp saviem sapņiem, ilgām un cerībām, tai pašā laikā reālā dzīve - kredīti, un kā mēs pa to pilsētu balansējam. Tas ir tāds virsstāsts," skaidro Renārs Kaupers.

"Prāta vētra" jauno albumu "7 soļi svaiga gaisa" ierakstījusi Berlīnē, studijā "Hansa Studio". Atrodoties Berlīnē, netrūcis arī "Prāta vētrai" raksturīgās jautrības un izdarību. "Viss ir kārtībā arī ar vētru, ne tikai prātu," teic Kaspars Roga.

Runājot par to, vai joprojām arī izdodas saglabāt savstarpējo draudzību, Renārs Kaupers norāda: "Mēs esam draudzīgs darba kolektīvs. Gadi iet, un katram izveidojas savs draugu loks, savas blakus nodarbes, un varbūt tas nav gluži tā, kā 1997.gadā, kad, man šķiet, mūs sauca par smilšu kastes ansambli, jo mēs visur, kur gājām, mēs gājām kopā - mēs bijām jelgavnieki, mēs kopā braucām uz Rīgu ar vilcienu."

Kā vēstīts, vasarā "Prāta vētra" dosies četru koncertu turnejā. "7 soļi svaiga gaisa" koncerti notiks 25. jūlijā Jelgavā, Lielupes pļavā pretī Jelgavas pilij, 31.jūlijā Ventspilī, Reņķa dārzā, 15.augustā Valmierā, Pauku priedēs, 29.augustā Rīgā, "New Hanza City" teritorijā.

Savukārt 19.maija vakarpusē Rīgā notiks slepens koncerts. "Prāta vētras" dalībnieki atklāj vien to, ka tas notiks plkst. 16 Rīgas centrā. Tikt uz koncertu varēja vien tie 50 veiksminieki, kuri no rīta devās uz mūzikas veikalu "Randoms" un tika pie ielūgumiem. Kā liecina grupas "Instagram" profilā ievietotā fotogrāfija, tur pulcējās krietni daudz cilvēku.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti