«Prāta vētra» plāno izdot jaunu albumu 2015.gada maijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Grupa „Prāta vētra” šobrīd strādā pie jauna albuma, kura iznākšana gaidāma nākamā gada maijā, Pieci.lv ēterā atklāja grupas līderis Renārs Kaupers.

Pati "[Prāta] vētra" ir sailgojusies pēc kaut kā jauna," saka Kaupers. "Kaut kas jau tiek čubināts. Bija viena sesija Berlīnē, tāda radošā nometne. Un tūlīt pat dosimies uz vēl vienu."

Lai gan grūti runāt par jaunu ierakstu pirms tā ierakstīšanas, Kaupers atklāj, ka sajūtu ziņā jaunais studijas ieraksts varētu līdzināties 2005.gadā klajā laistajam albumam "Četri krasti".

Šobrīd tā iecere ir tāda, ka mēs dodamies "Četru krastu" virzienā," stāsta mūziķis. "Atgriežamies pie kaut kā pamatīga, kas saistās ar "[Prāta] vētru", un ir dziesmas, ko visi var dziedāt līdzi. Kaut kas stadionisks."

Albumu grupa sāks ierakstīt novembrī Berlīnē, bet pirmo singlu no ieraksta varētu publiskot nākamā gada martā.

Intervijā Renārs atklāj, kā pirmo reizi sazinājies ar Imantu Ziedoni dziesmas "Rudens kā rudens" tapšanas laikā un kā neviļus sarakstījis dziesmu, tajā brīdī nenojaušot, ka citē Ziedoni.

Fonds "Viegli" ik gadu rīko Ziemassvētku koncertus. Šogad tie notiks 14. un 15.decembrī. Iepriekš uz šiem pasākumiem fonds izdeva albumus, taču šoreiz albuma nebūšot, stāsta Kaupers.

"Šogad jauns albums nav gaidāms, jo visi fonda dalībnieki ir aizņemti ar saviem projektiem un albumiem," norāda mūziķis, "bet ir patiešām interesantas domas, kāds varētu būt trešais "Viegli" albums, kuru mēs domājam rakstīt nākošgad vasarā. Es domāju, ka mēs to realizēsim. Koncerti jebkurā gadījumā būs brīnišķīgi, jo fondam tagad jau ir divi albumi, tātad ir liela dziesmu izvēle, liels dziesmu klāsts."

Kā iepriekš jau vēstīts, 23.septembra vakarā tika prezentēts Renāra Kaupera dziesmu albums ar Ineses Zanderes vārdiem "Sasauc smieklus izklīdušus"

Kopā ar Renāru Kauperu dziesmas ieskaņojuši virkne mūziķu, ko viņš pats dēvē par "Smieklu sasaucēju orķestri". Viņu vidū ir Roberts Rasa, Jānis Zvirgzdiņš, Goran Gora, Anrijs Grīnbergs un vēl citi. Īpašs ir arī albuma vizuālais noformējums, ko veidojusi Agnese Kaupere. Tam izmantotas bērnu fotogrāfijas, kas tapušas pie Kauperu ģimenes draugiem šovasar Latgalē, pie Kategrades ezera. Arī albuma vizuālais ietērps, tāpat kā dziesmas, nav speciāli bērnu auditorijai pieskaņots.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti