«Positivus’18» koncerti, par kuriem varēsi stāstīt gan kolēģiem, gan mazbērniem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

LSM.lv mūzikas apskatniece Aiga Leitholde piedāvā savu izlasi festivāla “Positivus’18” koncertiem, kurus nepalaist garām. 

Dzīve ievieš korekcijas vislabākajos plānos, un tas jo īpaši attiecas uz rūpīgi saplānotu festivāla programmu, vai ne? Tāpēc ir vērtīgi savlaicīgi iepazīties ar tiem māksliniekiem un grupām, kuru koncertus noteikti nedrīkst nokavēt. Jo vēlāk par šiem koncertiem runās visi – tavi draugi, paziņas un kolēģi. Un šīs leģendas ir jāredz - kaut vai tāpēc, lai būtu ko mazbērniem pastāstīt, kā tu reiz 2018. gadā viņu klausījies Salacgrīvas piejūras parkā...

Izlase veltīta jaunajiem un daudzsološajiem, un mūzikas vecmeistariem, uz kuru koncertiem laikā no 20. līdz 22. jūlijam mums “Positivus” festivālā ir jāpaspēj!

Nick Cave & The Bad Seeds

Šī leģendārā grupa savu darbību uzsāka 1983. gadā Austrālijā, klausītājus  visā pasaulē veldzējot ar savu ekscentriskumu, inovatīvu pieeju un savdabīgo estētiku. Katrs grupas albums ir gaidīts notikums, kas pretendē uz apzīmējumu “šedevrs”. Grupas līderis Niks Keivs sava daudzpusīgā talanta un dzīves redzējuma dēļ ir kulta personība,  kuram par godu, vēl dzīvam esot, ir atvērts muzejs (The Museum of Important Shit). 

 

The Prodigy


Arī “The Prodigy” ir sava ceļa gājēji, ar kuru radīto mūziku ir izaugušas vairākas klausītāju paaudzes. Viņi patīk gan roka, gan elektroniskās deju mūzikas cienītājiem, gan iekarsušajiem, gan nosalušajiem!

 

ImKa. Shipsea. Nepāriet


1997. gadā izdotais Ainara Mielava un Imanta Kalniņa albums “Par lietām, kuras tā ar nekad nepāriet” ir viens no visskaistākajiem albumiem Latvijas populārās mūzikas vēsturē. 2017. gadā, svinot albuma 20 gadus, Jānis Šipkēvics un viņa 12 mūziķu ansamblis “Nepāriet” izveidoja dziesmām jaunus aranžējumus, tās atskaņojot pērn “Piena svētkos”.  Programma “Imka. Shipsea. Nepāriet.” būs īpašs piedzīvojums gan tiem, kas uzauguši ar Imanta Kalniņa albumu, gan tiem, kuriem ir zināmas “Nepāriet” dalībnieku radošās gaitas. Šis koncerts būs vienlīdz emocionāls kā mūziķiem, tā klausītājiem. 

 

LAUV


Šobrīd “LAUV” var uzskatīt par vienu no populārākajiem mūziķiem ar latviešu izcelsmi. Viņš darbojas ASV, rakstot melodisku, minimālistisku popmūziku, kuru ne vienu vien reizi esam dzirdējuši radio. Jāiet koncertā ievērtēt!

 

Ivan Dorn


Ivans Dorns ir ukraiņu lielākā popzvaigzne, kuram piemīt lieliska muzikālā erudīcija, dumpinieciskums un liels skatuviskais šarms. Dornam patīk provocēt, bet viņš to dara ar elegantu nekaunību, kuras rezultāts ir izklaidējošs popkoncerts. 
 

 

ansis


Reperis ansis ir viens no šī brīža aktuālākajiem reperiem Latvijā. Un pamatoti! Viņš savā mūzikā ir šeit un tagad Latvijā, redzot nejēdzības un dzīves pabērnus, taču nezaudējot cilvēcīgu sirsnību un optimistisku, asprātīgu skatu nākotnē. 
 

 

Arturs Skutelis


Arturs Skutelis ir viens no pieredzējušajiem Latvijas hiphopa skatuves pārstāvjiem. Dažkārt šķiet, ka Skuteļa daiļrade pretendē vairāk uz literatūras, nevis mūzikas kategoriju. Ievērojot hiphopam raksturīgos elementus, mūziķis savā ziņā izpilda urbānu dzeju – ar  tēlainu un simbolisku valodu radot bagātīgu sajūtu gammu, kas rezonē arī pēc koncerta noslēguma.

 

“Sūdi”


Tā grupa bija “Sūdi” – tu varēsi sacīt gramatiski pareizā, pieklājīgā latviešu valodā, jo patiešām grupa ar šādu nosaukumu pastāv. Viņi spēlē roku, un, ļoti iespējams, “Positivus” festivāls ir vienīgā reize, kur viņus gada griezumā var dzirdēt. 

 

Makree


“Makree” ir mūsu jaunais, daudzsološais talants elektroniskajā mūzikā, kurš parakstījis sadarbības līgumu ar “Sony Music”. Makree darbojas gan kā dīdžejs, gan rada savas oriģinālkompozīcijas. Viņš ir apveltīts ar veselīgām ambīcijām celt Latvijas elektroniskās deju mūzikas kvalitāti un atpazīstamību. Šī varētu būt tā iespēja “Makree” dzirdēt vēl pirms lielās “izlaušanās” – intriģējoši, vai ne?


Positivus festivālā šogad uzstāsies Nick Cave & The Bad Seeds, The Prodigy un Years & Years, Tove Lo, Mura Masa, Lauv, The Barr Brothers, Youngr, Jeremy Loops, Ivan Dorn, Valentino Khan, Scratch Perverts, Bondax, Breach, Makree, MESA, DAGAMBA, ImKa. Shipsea. Nepāriet., Noëp, Confidence Man, Justinas Jarutis, Juris Kaukulis un Jauno Jāņu Orķestris, Vladislavs Nastavševs/ Ezeri, Edavārdi, Frankie Animal, ansis, Tehnikums, The Family Dog, Autographic, Praga II, nesen, Polifauna, Laika Suns, Regīna, Sigma, GBDJ un daudzi citi. Visa programma pieejama festivāla mājaslapā sadaļā 'Programma'', kā arī mobilajā lietotnē ''Positivus'18'', kas bez maksas pieejama ''App Store'' un ''Google Play'' veikalos.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti