«Positivus» konstatē biļešu krāpnieku aktivizēšanos internetā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Mūzikas festivāla "Positivus" organizētāji ir konstatējuši, ka sociālajos tīklos un interneta lietotāju e-pastos jau ir parādījušies aicinājumi iegādāties biļetes par ievērojami lētāku cenu uz vasarā gaidāmo festivālu. Organizētāji norāda, ka piedāvājumi iegādāties festivāla biļetes par neparasti lētu cenu vai arī pa neparastiem pārdošanas kanāliem lielākoties ir saistīti ar krāpnieku aktivitātēm. 

Šogad  jau daudz laicīgāk esam konstatējuši gadījumus, kuros, izmantojot viltotu "Positivus" festivāla "Twitter" kontu, cilvēkiem tiek piedāvāts piedalīties izlozēs un laimēt kaut kādas VIP biļetes, kādas patiesībā nemaz reāli netiek tirgotas," telefonintervijā Latvijas Radio norāda "Positivus" festivāla organizatots Ģirts Majors. 

Paralēli šīm aktivitātēm krāpnieki mēģina piedāvāt biļetes par daudz zemāku cenu, izmantojot e-pastu.

“Lūdzam nekādā gadījumā neievadīt savu kredītkartes informāciju un nepirkt biļetes par šķietami vilinošu cenu no neuzticamiem avotiem. Par šiem krāpniecības gadījumiem ir iesniegts ziņojums Valsts policijā, ar kuru sastrādāsimies arī nākotnē,” stāsta Positivus festivāla organizatots Ģirts Majors.

Festivāla organizatori sociālajā vietnē "Twitter" ir konstatējuši viltus kontu ar vārdu @POSITIVUS2014, kurā tiek izplatīta nepatiesa informācija par iespēju iegūt festivāla ieejas biļetes, turklāt tiek izsūtītas e-pasta vēstules ar mērķi uzzināt bankas maksājumu karšu rekvizītus.

Tāpat festivāla organizatori brīdina, ka interneta vietnes, festivālam tuvojoties, būs pārpludinātas ar piedāvājumiem, kur biļetes par “vilinošu” cenu piedāvās privātpersonas. Diemžēl liela daļa no tām festivālā izrādīsies viltotas un nederīgas. Ja apmeklētāji nevēlas sev sabojāt festivāla apmeklējumu, organizatori iesaka biļetes šādā veidā nepirkt. Visbiežāk nederīgo biļešu tirgotāji cilvēkiem piedāvā ārzemju biļešu sistēmās iegādātas "Positivus" festivāla biļetes, kuras vairumā gadījumu pirktas ar viltotu kredītkaršu datiem. Biļetes, kuras iegādātas ar viltotu kredītkaršu datiem, drīz pēc pirkuma izdarīšanas tiek atzītas par nederīgām un to kodi anulēti, līdz ar to pie ieejas festivālā šis ieejas kods tiks atzīts par neizmantojamu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti