«Positivus» festivālā uzstāsies populāri pašmāju mākslinieki

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

"Positivus" festivāla programmu papildina populāri latviešu mākslinieki - "K. Remonts",  "Dzelzs vilks", "The Sound Poets", "Carnival Youth" un citi.

"K. Remonts" pamatoti uzskatāma par vienu no neparastākajām pagājušā gadsimta 80. gadu apvienībām latviešu rokmūzikā. "K. Remonta" dziesmas izcēlās ne vien ar komplicētu melodisko un tembrālo uzbūvi un līdz tam nepieredzēti daudzveidīgu muzikālo dramaturģiju, bet arī nopietnas laikabiedru dzejas (Amanda Aizpuriete, Uldis Bērziņš, Jānis Kākulis, Egīls Zirnis) izmantojumu. Grupa nupat sniedza neaizmirstamu un enerģijas pilnu koncertu "Palladium" koncertzālē.

Vairāk nekā 20 gadus ilga karjera, 13 studijas albumi, septiņas Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvas, izcili dzīvie koncerti un fanu mīlestība - šīs ir tās lietas, kas "Dzelzs vilku" ļauj saukt par vienu no visu laiku labākajām Latvijas rokgrupām. Pēc vairāku gadu pauzes viņi beidzot atgriežas "Positivus", lai izpildītu ne tikai hītus, bet arī jaunas dziesmas no "Dzelzs vilka Jauno Jāņu orķestra" nesen izdotā konceptuālā albuma "Kālabad".

Grupa "The Sound Poets" ir paspējusi iekarot tūkstošiem siržu Latvijā un ir ceļā uz starptautiskiem panākumiem. 2013. gadu grupa uzsāka ar debijas albuma "Tavs stāsts" izdošanu. Albums saņēmis Zelta Mikrofona apbalvojumu nominācijā "Gada labākais pop-rok albums". "The Sound Poets" pazīstamākās dziesmas "Kalniem pāri" un "Tavs stāsts" ne tikai ilgstoši noturas pašmāju radio topos, bet jau iemantojušas uzmanību starp kaimiņu valstu klausītājiem.

Alternatīvās indī mūzikas apvienība "Carnival Youth" izveidota 2011. gadā, un grupa paguvusi uzstāties ne tikai Latvijā, bet arī Lietuvā un Igaunijā. 10. maijā "Carnival Youth" spēlēs savā pirmajā starptautiskajā festivālā Rietumeiropā - "The Great Escape", kas notiek Braitonā Lielbritānijā. 26. maijā "Carnival Youth" izdos savu debijas minialbumu "Never Have Enough".

Šogad festivālā "Positivus" uzstāsies arī psihedēliskās folkmūzikas orķestris "Das Sonntags Legion", rokgrupa "Laika suns", "The Citizens", "Nē", "Pyro Trees", "Martas asinis", "Starmetis", "Manta" un citas.

Kā vēstīts iepriekš, "Positivus" festivālā šogad uzstāsies grupa "Elbow", Anna Kalvi, "Future Islands", "AlunaGeorge", Čets Feikers, "Nonono", "Kraftwerk", Elija Gouldinga, "Bastille", "The Kooks" un daudzi citi. Visu skatuvju programmas vēl tiks papildinātas.

"Positivus" festivāls notiks 18., 19. un 20. jūlijā Salacgrīvā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti