Policija aicina «Positivus» apmeklētājus nepārkāpt likumu un ievērot citu cilvēku tiesības

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Likumpārkāpumu skaits “Positivus” festivālā, kurš sāksies 20.jūlijā, ar katru gadu samazinās. Tomēr policija joprojām aicina cilvēkus neaizmirst par savu drošību un arī pašiem ievērot likumu. 

Piemēram, likumsargi aicina mājās atstāt vērtīgās mantas, dārgus telefonus, datorus. Lai nenāktos nīkt sastrēgumos, uz Salacgrīvu izbraukt laicīgi. Savukārt, lai paši nenokļūtu likumpārkāpēju lomā, policija aicina pasākuma apmeklētājus atturēties no apreibinošo un aizliegto vielu lietošanas. 

“Lai nebūtu nepatikšanas ar likumu, neņemt līdzi narkotiskās vielas, jo festivāla laikā mēs piesaistām arī kinologus ar speciāliem suņiem un apmeklējam arī telšu pilsētiņu,” uzsver Valsts policijā par sabiedrisko kārtību atbildīgais Artis Velšs. “Katru gadu noteikts cilvēku skaits tiek aizturēts tieši par narkotisko vielu lietošanu.

Drošība "Positivus" laikā
00:00 / 00:56
Lejuplādēt

 
Mums ir arī noslēgts līgums ar narkologiem, kuri operatīvi piedalās un var noteikt, vai cilvēkam ir vai nav reibums. 

Pagājušā gadā pat bija kriminālprocess. Noteikti nevajadzētu aizrauties ar lietošanu, nedz pie sevis šādas vielas uzglabāt. Kad tiek lietots pārāk daudz alkohola, tad veselais saprāts mazliet atkāpjas, tad sākas savstarpējas izskaidrošanās, kautiņi, kas vairāk varbūt ir vīriešu problēma. 

Esam arī piesaistījuši no Rīgas speciālo uzdevumu bataljonu, vienu ekipāžu, kuri parasti atvēsina visus kautiesgribētājus. 

Aicinām ievērot citu cilvēku tiesības uz mierīgu atpūtu gan telšu pilsētiņā, gan arī pašā pasākumā, un, protams, alkoholu lietot normas robežās.”

Arī festivāla rīkotāji atgādina par drošību un piebilst, ka uz festivālu ceļā vērts doties laicīgi, lai gan pieļauj, ka varētu izveidoties arī sastrēgumi. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti