Pirms Lieldienām Rīgas Domā izskanēs koncerts «Inese Galante un draugi. Stabat Mater»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

19.martā plkst.19 Rīgas Doma baznīcā notiks īpašs koncerts "Inese Galante un draugi. Stabat Mater", kurā izskanēs Džovanni Batistas Pergolēzi "Stabat Mater", kā arī Antonio Vivaldi, Riharda Dubras un citu komponistu opusi.

Koncertā piedalīsies soprāns Inese Galante, kontrtenors Sergejs Jēgers, ērģēlnieks Aivars Kalējs, vijolnieks Raimonds Ozols un Latvijas Nacionālā orķestra stīgu kvartets, Rīgas Kamerkoris un diriģente Gunta Malēvica, kā arī Ineses Galantes talantu konkursa laureāti Rihards Rauza (marimba) un Sabīne Seržāne (vijole).

Ineses Galantes fonds, kura nozīmīgākie muzikālie pasākumi ir festivāls "Summertime - aicina Inese Galante" Dzintaru koncertzālē un vērienīgi Ziemassvētku koncerti Rīgas Domā, šogad, gaidot Lieldienas, piedāvā baudīt tradicionālu Lieldienu laika opusu - itāļu komponista, ērģelnieka un vijolnieka Džovanni Batistas Pergolēzi (1710-1736) pazīstamāko kompozīciju "Stabat Mater".

Pergolēzi nereti salīdzina ar Volfgangu Amadeju Mocartu - abi bija neticami talantīgi un emocionāli, un abi nodzīvoja īsu, bet ārkārtīgi piepildītu radošu dzīvi. Kantāte "Stabat Mater" ir Pergolēzi sava veida gulbja dziesma - patiesa, vienkārša un reizē hipnotizējoši skaista. Autors pie tās strādāja līdz pat savai nāves stundai, slīpējot un labojot partitūru. Pēc komponista nāves "Stabat Mater" kļuva par iedvesmas avotu daudziem akadēmiskās mūzikas dižgariem.

Koncertu cikls "Inese Galante un draugi" ir jauns Ineses Galantes fonda projekts, kurā notiek koncerti gan Rīgā, gan citviet Latvijā. Klasiskā mūzika, kas iekļauj gan operas, gan operetes, gan instrumentālās un arī džeza mūzikas žanrus, šobrīd nav pieejama visiem, kuri vēlētos to baudīt, norāda projekta autori. Inese Galante ar saviem draugiem māksliniekiem un jaunajiem talantiem uzstājas pēc iespējas vairāk un dažādās Latvijas pilsētās, lai laba un augstvērtīga mūzika, kā arī Latvijas izcilākie mākslinieki būtu pieejami ikvienam, kurš to vēlēsies dzirdēt un redzēt. Koncertcikls sniedz arī lielisku iespēju iegūt koncertēšanas pieredzi konkursa "Ineses Galantes talanti" laureātiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti