Dienas ziņas

Notiek traktortehnikas apskates

Dienas ziņas

Skrīveriešus satrauc drošība pie dzelzceļa

Pirms koncerta mūziķi protestē

Pirms koncerta Ventspilī «De-Phazz» protestē nenokārtoto finansiālo saistību dēļ

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

7.aprīļa vakarā Ventspilī gaidītais ārvalstu džeza grupas "De-Phazz" koncerts varēja arī nesākties. Mūziķi pēc ierašanās pat neizkāpa no autobusa, jo producentu kompānija nebija nokārtojusi saistības par iepriekšējo uzstāšanos Rīgā. Producents piespiedu kārtā jautājumu atrisināja turpat uz vietas un koncerts tomēr notika. Savukārt telpu izīrētājiem atliek vien cerēt uz pozitīvu risinājumu, jo pagaidām līdz galam nav izpildītas arī saistības ar SIA "Kurzemes filharmonija".

7.aprīļa vakarā Ventspils teātra namam "Jūras vārti" nebijis gadījums - pasaules līmeņa džeza zvaigznes grupa "De-Phazz" veica demonstratīvu protestu, jo producentu kompānija nebija nokārtojusi finansiālās saistības par iepriekšējo koncertu, kas notika 5.aprīlī Rīgā.

Saistības tajā brīdī nebija nokārtotas arī ar SIA "Kurzemes filharmonija". Tādējādi tika apdraudēta koncerta norise, uz kuru cilvēki jau bija iegādājušies biļetes.

"Es saprotu, ka dažādi var gadīties un ne reti notiek kļūdas, bet cilvēkiem jābūt atbildīgiem un jārisina problēmas labas komunikācijas veidā. Parasti jau tā nenotiek, ka mūziķi atbrauc, nenāk telpās un nesāk mēģinājumu, bet gaida maksājumu," sarunā ar Kurzemes televīziju norādīja SIA "Kurzemes filharmonija" valdes priekšsēdētāja Iveta Ērkšķe.

Aptuveni desmit minūtes pēc tam, kad situācijai uzmanību sāka pievērst plašsaziņas līdzekļi, producentu kompānija rada iespēju samaksāt mūziķiem nepieciešamo naudas summu. Arī "Jūras vārtiem" tika nosaukts datums, kad saistības tiks pildītas, tomēr, ja tas nenotiks, nāksies risināt jautājumu juridiskā ceļā.

"Īstenībā pat nezinu, par ko ir tracis. Mēs tagad strādājam pie skatuves uzbūves. Radās neliela aizkavēšanās, jo esam tūrē. Notiek koncerti. Tāpēc nesaprotu šo jautājumu. Paldies!" skaidroja koncerta producents Aivars Lipenīts.

Grupa "De-Phazz" pēc koncerta atzina, ka ļoti gaidīja tikšanos ar ventspilniekiem un sajuta pozitīvu mijiedarbību.

"Jebkurš apmeklētājs bija pelnījis šo koncertu. Viņi nāk, jo vēlas mūsu šovu, un nav nozīme skaitam. Te ir lieliska zāle ar izcilu skaņu. Izdevās jauks koncerts, cilvēki patiešām mūs saprata," pēc koncerta teica grupas "De-Phazz" soliste Peta Apletone.

Kā norāda Kurzemes televīzijas žurnālisti, spītējot dienas notikumiem, mākslinieki uz skatuves izskanēja lieliski, iegūstot sajūsmas pilnas atsauksmes no publikas, bet šis precedents daudz ko iemācīja koncerttūrē iesaistītajām pusēm.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti