Pirmo sezonu Igaunijas Filharmonijas kamerkora vadītāja amatā sāk Kaspars Putniņš

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Ar trim koncertiem Igaunijas pilsētās - 25.septembrī Vanemuisē, 26. septembrī Pērnavā un 27.septembrī Tallinā - savu pirmo sezonu Igaunijas Filharmonijas kamerkora mākslinieciskā vadītāja amatā sāks diriģents Kaspars Putniņš, informē Latvijas Radio kora pārstāve Ilze Tormane.

Sezonas atklāšanas koncertos skanēs Johannesa Brāmsa "Vācu rekviēma" klavierversija ar pianistiem Diānu Ketleri un Konstantīnu Lifšicu, soprāna solo dziedās Elīna Šimkus, baritona solo - Olari Vikholms.

"Kad mēs ar Sigvardu Kļavu pirms 22 gadiem sākām strādāt ar Latvijas Radio kori, uz Zviedrijas Radio kamerkori un Igaunijas Filharmonijas kamerkori skatījāmies kā uz paraugiem, uz kuriem tiekties. Šo uzaicinājumu strādāt Tallinā es uztveru kā lielu godu un izaicinājumu," pirms došanās uz Igauniju stāsta Kaspars Putniņš. "Manas attiecības ar Latvijas Radio kori šajā situācijā nekādā mērā nezaudēs, jo, protams, šis ir koris, ar kuru es jūtos "mājās", ar kuru esmu izaudzis un absolūti vienots."

Kaspars Putniņš turpinās darbu Latvijas Radio korī, ar kuru šajā rudenī un arī nākamajā sezonā iestudēs vairākas jaunas programmas. Oktobrī viņš diriģēs Eiropas jauniešu kamerkori Latvijas Radio kora un organizācijas TENSO rīkotajās vadošu Eiropas koru nedēļā.

Igaunijas Filharmonijas kamerkori 1981. gadā dibināja Latvijā labi pazīstamais igauņu diriģents Tenu Kaljuste. Kori pēc viņa ir vadījuši arī pasaulē pazīstamie diriģenti Pols Hiljers un Daniels Reiss.

Latvijas Radio korim ir ilggadēja sadarbība gan ar Tenu Kaljusti, gan Igaunijas Filharmonijas kamerkori, kuru veikums šogad tika atzīmēts ar "Grammy" balvu. Kaspars Putniņš cer, ka abi kori sadarbosies arī turpmāk.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti