Pirmo reizi Rīgā uzstāsies astoņdesmito zvaigznes grupa «Enigma»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Grupa “Enigma” 2019. gada pavasarī savas pasaules tūres ietvaros ieradīsies Latvijā ar šovu “Original Enigma Voices”, informēja portāls balticevents.info.

Projekts “Enigma”, ko 80. gados izveidoja vācu producents Mišels Kretu, satrieca miljoniem klausītāju ar unikālām un popularitāti iemantojušām skaņām, kuras nevar salīdzināt ne ar ko citu. Muzikālo stilu sintēze, gregoriāņu dziedājums, etniskie psalmi, baznīcu zvani, ērģeles un tamlīdzīgi instrumenti rada ļoti specifisku, atmosfērisku, bet dažreiz pat psihodēlisku skanējumu.

Pārsteidzoši rekordlieli albumu pārdošanas rādītāji un noslēpumaini izpildītāji padarīja grupu “Enigma” par vienu no vispopulārākajiem un mistiskākajiem muzikālajiem projektiem 80. un 90. gadu laikā.

Grupas “Enigma” veiksme iedvesmoja daudzus māksliniekus un producentus, ieskaitot projektu “Gregorian”, kas mūsdienu popa un roka dziesmas izpilda gregoriāņu dziedājumu stilā.

Trīs nominācijas „Grammy” balvai, 70 miljoni pārdotu ierakstu, vairāk nekā 100 pārdotu zelta un platīna albumu – tā ir tikai daļa no “Enigma” projekta noslēpuma, kas atrodas virspusē. Neskatoties uz šiem satriecošajiem skaitļiem, projekts nekad nav devies tūrēs un nav uzstājies dzīvajā.

Kopā ar stīgu orķestri un grupas uzstāšanos dzīvajā, gaidāmajā divas stundas ilgajā šovā tiks iekļauta lielākā daļa “Enigma” populāro dziesmu apvienojumā ar klasiskiem un mūsdienām raksturīgiem elementiem.

Šovā skanēs vairāk nekā divdesmit dziesmas no dažādiem albumiem, ieskaitot “The Rivers of Belief” no pirmā albuma “MCMXC A.D”, līdz kompozīcijai “Amen”, kas ierakstīta viņu pēdējā albumā “The Fall of a Rebel Angel”.

Endrjū Donalds saka, ka tas būs brīnišķīgs šovs un neaizmirstams ceļojums pasakainajā skaņu un tēlu pasaulē ar līdz šim nedzirdētu skanējumu, kas piešķirts dziesmām.

"Enigma" projekta oriģinālie dalībnieki izpildīs “Sadeness”, “Return to Innocence”, “Gravity of Love” un daudzus citus hitus. Biļetes uz koncertu ir pieejamas visās "Biļešu Serviss" kasēs no 29. novembra. Koncerts notiks 25. martā Kongresu namā.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti